GosiaSky Napisano 2 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2021 Witam, potrzebuje rady. Rama mojego roweru jest koloru niebieskiego ( oryginalnie ) i chciałam przemalować na ciemno żółty. Widziałam że są specjalne farby do ramy lub spraye. Czy mogę pomalować żółty na niebieskim kolorze który już jest czy najpierw musze jakoś zdjąć ten lakier oryginalny a dopiero nową farbę? i czy to ma być farba czy spray? czymś się różni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 2 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2021 Proszkowo. To jedyna droga do trwałego malowania, każdy spray to substytut, który bardzo szybko będzie wyglądał gorzej niż oryginał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2021 Proszkowo. Spray to jest dobry do malowania doniczek. Nawet jak kupisz bezbarwny z utwardzaczem, to materiały, praca itd nie będą tego warte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joker86 Napisano 2 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2021 Metoda proszkowa.Ceny od 150-400zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GosiaSky Napisano 2 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2021 ok a nie musze zdzierać starego koloru no nie? po prostu na to tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 2 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2021 Ale wiesz, że metoda proszkowa to oddanie roweru do odpowiedniego zakładu? A właściwie ramy, bo rower musi być kompletnie rozebrany. W związku z tym, szczegółami zajmie się fachowiec. Drugi biegun to Plastmal. Córka pomalowała tak sobie rower, którym jeździ do szkoły. Na czarny mat. Godzinka na działce i gotowe. Nic nie trzeba rozbierać (OK, zdjęła koła), maskowanie nie musi być idealne, łatwizna. Ale oczywiście trwałość znikoma - to jak makijaż. Plastmal w kilku warstwach ładnie kryje, ale jest miękki. Zaleta - samodzielna robota i można usunąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GosiaSky Napisano 3 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2021 #Wojcio Tak wiem że to rozebranie roweru. Zobaczę czy samej pomalować plastmalem czy fachowiec ma to zrobić. Dzięki wszystkim za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 3 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2021 Webacz. Nazwy mi się pomyliły, ta łatwa, ale nietrwała powłoka to Plastidip, a nie Plastmal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 3 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2021 K2 jest tańszy a to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.