macia22 Napisano 31 Maja 2021 Udostępnij Napisano 31 Maja 2021 Cześć. Słuchajcie- mój press fit w szosie zaczyna wydawać dziwne dźwięki i noszę się z myślą wymiany i stoję przed wyborem czy oddać do serwisu i zapłacić czy zakupić narzędzia i zrobić samemu. Podacie mi jakieś sensowne zestawy których używacie do pressfitów? Pytam bo w mtb też mam pressfit i gdyby policzyć usługę wymiany w dwóch rowerach + droższe części w serwisie to może wyjdzie tyle samo co kupić narzędzia i robić samemu? Podacie zestawy które polecacie i używacie do domowego użytku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imar Napisano 31 Maja 2021 Udostępnij Napisano 31 Maja 2021 Zawszę możesz zdemontować korbę, wyczyścić stary suport(żeby mechanik nie kręcił nosem). Poprosić o usługę wybicia starego(lub sam wybij) Poproś o wprasowanie nowego pakietu. Zapłacisz grosze za taką usługę. Zawsze do serwisu można przyjść ze swoimi częściami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Semtex Napisano 31 Maja 2021 Udostępnij Napisano 31 Maja 2021 Praskę zrobisz sobie sam za max 20 pln, w zeszłym tygodniu stałem przed tym samym problemem, ogarnąłem to w "budowlanym" w 5 minut: Na zdjęciu moje "narzędzie" ale tu jest szerokie pole do popisu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2021 Ja takich narzędzi jak powyżej nie polecam. Mają tendencję do nierównego wciskania w gniazdo. Przyrząd musi mieć coś, co idealnie wycentruje łożyska, a przy okazji będzie na tyle sztywne, żeby wchodziło równo. Miałem, sprawdzałem, wywaliłem na śmietnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmk Napisano 20 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2022 co tu powoduje krzywe wciskanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2022 Jak kręcisz nakrętką, to całość próbuje się obracać przez co traci osiowe ustawienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 20 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2022 Trzeba sobie kupić łożyska oporowe w stylu https://www.ebmia.pl/lozysko-kulkowe-wzdluzne/272-lozysko-wzdluzne-oporowe-51100-10x24x9.html?gclid=Cj0KCQjwz96WBhC8ARIsAATR2511IEfEJVuuVbnHwMIuiixju8cRZU5fm6pLCmXD4aCwaKBdGBZSGhQaAud2EALw_wcB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.