grissley Napisano 31 Maja 2021 Napisano 31 Maja 2021 Mam przednie koło złożone na obręczy DT RR421disc, z wentylem STANS No Tubes, opona Continental Terra Speed. Tylne takie same, tyle, że na obręczy RR481. No i tylne uszczelniło się bez mleka i trzyma powietrze jak złe. A z przedniego powietrze mi ucieka. Z 4 barów w ciągu kwadransa robią się dwa, a po godzinie jest już całkiem pusto. Nalałem wody do wanny, żeby sprawdzić - ale nigdzie bąbelki nie idą. Jedyne co mi przychodzi to to, że gdzieś między obręczami coś zwiewa i dlatego bąbelków nie ma (bo koło zanurzam tylko częściowo, więc jeśli to między obręczami ucieka, to może się tamtędy nad poziom wody wydostać i tego nie zauważę). Macie pomysł, co z tym zrobić? A może zignorować, zalać mleka i niech się pouszczelnia "samo jakoś"? Wydawało mi się, że musi być szczelne nawet bez mleka i mleczę dopiero wtedy, jak się upewnię, ze tak właśnie jest...
Wojcio Napisano 31 Maja 2021 Napisano 31 Maja 2021 Mam małe doświadczenie, ale już jakieś mam - jak opona siadła i się trzyma, to mleko robi resztę. Ostatnio nawet z mlekiem miałem małą ucieczkę - wystarczyło mocniej potrząsnąć kołem. Gdyby mleko było tylko na przebicia, to pewnie mało kto by go używał na codzień.
Mareq_BB Napisano 31 Maja 2021 Napisano 31 Maja 2021 Możliwe, że ucieka przez opaskę. Jak masz pewność, że wszystko masz zrobione poprawnie to spróbuj zalać mlekiem.
Mod Team sznib Napisano 31 Maja 2021 Mod Team Napisano 31 Maja 2021 Lepsza jest metoda na mydliny niż zanurzanie w wodzie. Większa wykrywalność nieszczelności.
grissley Napisano 1 Czerwca 2021 Autor Napisano 1 Czerwca 2021 Zalałem mlekiem, uszczelniło się, po nocy ciśnienie nadal trzyma. Mam nadzieję, że na trasie też wytrzyma...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.