karol1889 Napisano 27 Maja 2021 Udostępnij Napisano 27 Maja 2021 dzien dobry chciałem zapytać czy ów opona jest poprawnie założona jest to koło tylne. kierunek obrotu jak dalem strzalke - pytam bo gdzieś czytałem że przednie i tylne opony zakłada się odwrotnie, no chyba że są symetryczne(ale ta symetryczna raczej nie jest) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Maja 2021 Udostępnij Napisano 27 Maja 2021 Nie ma nic kompletnie na oponie? Na ogół jest jakakolwiek informacja na ściance. Swoją drogą, kawał bieżnika, jak na bagna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol1889 Napisano 27 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2021 Jest zatarta strzałka, zgodnie z nią zresztą założyłem oponę. Tylko czy to opona przód czy tył już nie napisano(albo się zatarło). Opona jest stara dostałem od dziadka z okolicy który sprzątał garaż, inaczej leżałaby pewnie na śmietniku. Bieżnik praktycznie nowy, guma twarda i mocna(być może stwardniała trochę ze starości) jakością trwałością wydaje mi się przebija dzisiejsze produkty które mają miękkie gumki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 27 Maja 2021 Udostępnij Napisano 27 Maja 2021 Cytat guma twarda i mocna(być może stwardniała trochę ze starości) jakością trwałością wydaje mi się przebija dzisiejsze produkty które mają miękkie gumki. Coś mi tu wybitnie nie pasuje 😛. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Maja 2021 Udostępnij Napisano 27 Maja 2021 1 godzinę temu, karol1889 napisał: Bieżnik praktycznie nowy, guma twarda i mocna(być może stwardniała trochę ze starości) jakością trwałością wydaje mi się przebija dzisiejsze produkty które mają miękkie gumki. Ekhm, jakby Ci to powiedzieć... Tarcie, przyczepność, coś świta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 30 Maja 2021 Udostępnij Napisano 30 Maja 2021 Moim zdaniem jest założona dobrze. W dniu 27.05.2021 o 15:43, karol1889 napisał: Jest zatarta strzałka, zgodnie z nią zresztą założyłem oponę. Tylko czy to opona przód czy tył już nie napisano(albo się zatarło). Opona jest stara dostałem od dziadka z okolicy który sprzątał garaż, inaczej leżałaby pewnie na śmietniku. Bieżnik praktycznie nowy, guma twarda i mocna(być może stwardniała trochę ze starości) jakością trwałością wydaje mi się przebija dzisiejsze produkty które mają miękkie gumki. Jeśli guma jest zbyt twarda, to nie zapewnia odpowiedniej przyczepności. Przykładowo, opony do najcięższych zastosowań są wykonane ze stosunkowo miękkiej mieszanki, żeby dobrze kleiły się do podłoża. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 7 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2021 Cytat Moim zdaniem jest założona dobrze. Ja bym założył odwrotnie Koło tylne/napędowe powinno zostawiać taki ślad >>> ,a przednie/hamujące taki <<< , przy kierunku jazdy -> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.