Skocz do zawartości

[licznik] bezprzewodowy z autostartem do 200 zł

KrystianP

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

STS to system Sigmy i inne firmy nie mają tego w tej dokładnie nazwie. A jest to system transmisji cyfrowej.

Zastanów się czego potrzebujesz, bo takie komputerki z GPSem trzeba często ładować, a w bezprzewodowej Sigmie wystarczy wymienić baterie raz na sezon. No i nie ma co przepłacać za funkcje, których nie potrzebujesz. Ja mam Sigmę 12.12 STS i nic mi więcej do szczęścia nie potrzeba.

4 godziny temu, KrystianP napisał:

J.w. oprócz tego CYCPLUS nie ma autostartu, jeśli komputerek to zdecydowanie warto dopłacić te kilka zł. do IGS50s.

Z tym częstym ładowaniem bym nie przesadzał, przy codziennej jeździe po ok 2-3h trzeba go ładować średnio raz na 2 tygodnie.

Sigmy mają jedna sporą wadę, są wrażliwe na lampki rowerowe, moja   BC 14.16 STS dostaje korby jak włączę oświetlenie, co ciekawe jest wrażliwa na lampkę z Lidla z odcięciem, a w terenie używam Convoya i z nim nie ma problemu. Generalnie dobrze o tym wiedzieć, bo można się srogo zdziwić, ja myślałem, że mi się licznik zepsuł.... ;)

Elite Fly rzeczywiście nie śmierdzi, mam ich chyba z 6, ale czasami mam wrażenie że coś mi zalatuje plastikiem. Może to kwestia temperatury wlewanej wody?

Ja ostrzegę przed licznikiem Decathlon 500.  Skusił mnie ceną (99) i czujnikiem na oś (bez magnesu - zawsze miałem problemy - to magnes, to czujnik się przekręcał a tu jedna, solidna część na osi koła starczy). 

Sam licznik prosty, wyświetlacz taki sobie, ale ma podświetlanie, autostart (muszę jeszcze potestować, bo w sieci są opinie, że zawodny) i jest bezprzewodowy. Poza podstawami (dystanse, prędkości, zegarek, czas) jest termometr. 

Więc dla czego ostrzegam? Mocowanie na kierownice jest beznadziejne - gumeczki cienkie - całe się rusza pod byle naciskiem, nawet odpiąć od podstawy nie można. Sam komputerek ma jednocześnie luzy na podstawie (stuka) i ciężko go odpiąć (trzeba mocno trzymać podstawę, aż palce bolą). Wykombinuję coś z trytytkami i kawałkiem gumy, ale z pudełka to słabe. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...