mopsu626 Napisano 26 Maja 2021 Udostępnij Napisano 26 Maja 2021 Cześć, mam w planie kupić od znajomego rower w stanie do naprawy. W rowerze nie działa amortyzator jest to rockshox xc 28 olejowo sprężynowy, nie rusza się w ogóle czy to na blokadzie czy też bez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 26 Maja 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Maja 2021 No i co w związku z tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 26 Maja 2021 Udostępnij Napisano 26 Maja 2021 To pewnie w środku jest rdzawy armagedon. Trzeba zajrzeć do środka by ocenić ew. możliwość naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 26 Maja 2021 Udostępnij Napisano 26 Maja 2021 Mam przeczucie graniczące z pewnością, że ten widelec jest już nie do odratowania. Nawet jak zacznie się ruszać to objawią się luzy jak stąd do Kijowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mopsu626 Napisano 26 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2021 Ten amortyzator wcześniej działał normalnie i nie było z nim problemów, możliwe że wyciekł z goleni od dołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 26 Maja 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Maja 2021 Bez rozebrania go i obadania jak wyglądają bebechy można tylko wróżyć w fusów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mopsu626 Napisano 27 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2021 Rozkręciłem wszystko ale golenie dolne nie chcą odejść od górnych lag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 27 Maja 2021 Udostępnij Napisano 27 Maja 2021 (edytowane) Wybić shafty z goleni dolnych trzeba. Zobacz jak byle filmie dot. serwisu RSa jak to się robi. Aczkolwiek prawdopodobnie rdza urosła na goleniach blokując je w ślizgach. Edytowane 27 Maja 2021 przez Dokumosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mopsu626 Napisano 27 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2021 (edytowane) Próbowałem wyciągać to w 4 osoby nie dało rady musi naprawdę mocno trzymać. Shafty wybiłem lecz najprawdopodobniej blokuje go na ślizgach da się coś zrobić z tym czy raczej do odstrzału amortyzator? Edytowane 27 Maja 2021 przez mopsu626 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 27 Maja 2021 Udostępnij Napisano 27 Maja 2021 Jeszcze bij po shaftach. Większy młotek . Jak nie wyjdzie to na śmietnik z nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mopsu626 Napisano 27 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2021 Nie wiem czy jest sens bić po shaftach jeśli one po prostu wychodzą i normalnie odbijają. Biłem nawet młotkiem po goleni żeby cokolwiek poszło i nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 28 Maja 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 Popsikać pod uszczelki WD40, zostawić na noc. Jak po tym nie puści to złom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mopsu626 Napisano 28 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 Niestety nie puściło pomimo wyjęcia z niego totalnie wszystkiego, próbować coś na imadle czy lepiej zostawić i nic z tego nie będzie? Zawsze może pójść na części o ile części pasują także do innych amortyzatorów. Dzięki za pomoc panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 28 Maja 2021 Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 To jak próba reanimacji trupa, który przeleżał w grobie 15 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mopsu626 Napisano 29 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2021 Ten trup akurat leżał około pół roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi