Skocz do zawartości

[Opony] Wymiana opon Bontager R1 na coś lepszego

Speedster2000

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich, 

w moim Domane AL3 fabrycznie są opony Bontrager R1 32c - mało znalazłem info o nich w necie lecz wątpię by było to coś dobrego na start przez producenta. Chciałbym znaleźć lepsze opony pod swoje potrzeby

1.Wkładka antyprzebiciowa

2. Szybka jazda po asfaltach dobrej/średniej jakości

3. Czasem zjazd z asfaltu : przejechanie leśną ścieżką, kamionką, itp.

4. Raczej nie mniej niż 32c z uwagi na moją masę lecz w górę nie wiem czy nie będzie gorzej na asfalcie ? 

Budżet 100 -120 zł sztuka

Napisano

Nie są to złe opony. Ale jak chcesz coś lepszego to AW1 Hard-Case - jeździłem na nich cały sezon do pracy, zero przebić (a wcześniej były problemy), rower jeździł po szutrze, w terenie, wszędzie gdzie się dało (i to wersja węższa 28c). Mnie w sklepie Treka polecono i się nie zawiodłem. 

Napisano

Mi w treku polecano przesiadkę na R3 lecz troche obawiam się o ten dojazd czasem po szutrze. CONTINENTAL Contact Speed mógłby się tu spisać ? Cena okej, widze że sporo o nich mówią.  Prędkość na asfalcie to jednak będzie ich główne zadanie ;) 

Napisano

R3 drogi a wkładka Hard Case Lite słabsza od Hard Case. 

Szutru się nie bój, tutaj nawet gładka opona sobie poradzi. 

Contact Speed - ja jestem uprzedzony. Miałem poprzednie opony, Sport Contact bodajże, owszem, przyczepność fajna ale guma strasznie miękka i cięła się od patrzenia. 

A wspomniana AW1 naprawdę twarda i pancerna. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...