Speedster2000 Napisano 26 Maja 2021 Napisano 26 Maja 2021 Witam wszystkich, w moim Domane AL3 fabrycznie są opony Bontrager R1 32c - mało znalazłem info o nich w necie lecz wątpię by było to coś dobrego na start przez producenta. Chciałbym znaleźć lepsze opony pod swoje potrzeby : 1.Wkładka antyprzebiciowa 2. Szybka jazda po asfaltach dobrej/średniej jakości 3. Czasem zjazd z asfaltu : przejechanie leśną ścieżką, kamionką, itp. 4. Raczej nie mniej niż 32c z uwagi na moją masę lecz w górę nie wiem czy nie będzie gorzej na asfalcie ? Budżet 100 -120 zł sztuka
MikeSkywalker Napisano 26 Maja 2021 Napisano 26 Maja 2021 Nie są to złe opony. Ale jak chcesz coś lepszego to AW1 Hard-Case - jeździłem na nich cały sezon do pracy, zero przebić (a wcześniej były problemy), rower jeździł po szutrze, w terenie, wszędzie gdzie się dało (i to wersja węższa 28c). Mnie w sklepie Treka polecono i się nie zawiodłem.
Speedster2000 Napisano 26 Maja 2021 Autor Napisano 26 Maja 2021 Mi w treku polecano przesiadkę na R3 lecz troche obawiam się o ten dojazd czasem po szutrze. CONTINENTAL Contact Speed mógłby się tu spisać ? Cena okej, widze że sporo o nich mówią. Prędkość na asfalcie to jednak będzie ich główne zadanie
MikeSkywalker Napisano 26 Maja 2021 Napisano 26 Maja 2021 R3 drogi a wkładka Hard Case Lite słabsza od Hard Case. Szutru się nie bój, tutaj nawet gładka opona sobie poradzi. Contact Speed - ja jestem uprzedzony. Miałem poprzednie opony, Sport Contact bodajże, owszem, przyczepność fajna ale guma strasznie miękka i cięła się od patrzenia. A wspomniana AW1 naprawdę twarda i pancerna.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.