JarekGiant Napisano 26 Maja 2023 Udostępnij Napisano 26 Maja 2023 (edytowane) 17 minut temu, chudzinki napisał: Tylko, że tu nie ma żadnej filozofii, no chyba, że masz np. zerwany gwint... Zapewne masz układ jak na pierwszym zdjęciu z miniaturki "szajbajkowego" filmu, więc robisz tak jak @Mihau_ napisał. Jedną śrubą musisz pochylić siodło trochę bardziej niż chcesz mieć ostatecznie żeby dokręcając drugą dojść to tego co chcesz. Koniec, kropka. Wiem, tylko wedlug mnie to co zaznaczylem po poluzowaniu powinno "jezdzić " pozycja 1 po pozycji 2 i ustawiać kąt nachylu, a ono (pozycja 1) jest jakby przyklejone do sztycy, mozliwe że przez to że to nowy rower i go trzeba lekko podbić w jaki sposob. Edytowane 26 Maja 2023 przez JarekGiant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 26 Maja 2023 Udostępnij Napisano 26 Maja 2023 Takie coś... Nie miałem nigdy styczności z taką sztycą, ale tam nie może być nic skomplikowanego. Jeżeli nikt się nie odezwie to ja bym poluzował sporo obie śruby i próbował ruszyć siodełko. Nic nie możesz tam zepsuć, to prosty mechanizm 🙂. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JarekGiant Napisano 26 Maja 2023 Udostępnij Napisano 26 Maja 2023 No ja też nie miałem, wygłada tak trochę jak na tym filmiku od 3:46 min. ale tylko z 2 srubami, dobrą, bedę kombinował, dzieki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi