Tatanka Napisano 25 Maja 2021 Udostępnij Napisano 25 Maja 2021 Witam. Jest jakaś regulacja odległości okładzin od tarczy w tym modelu ? Klamka dosyć późno zaczyna brać i chciałbym trochę ją pośpieszyć. To moje pierwsze hydrauliki i nie wiem jak się za to zabrać. Sprzęt świeżo zamontowany na rowerze. Szukałem jakiś filmów w necie , ale dokładnie tego nigdzie nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imar Napisano 25 Maja 2021 Udostępnij Napisano 25 Maja 2021 Jedyna możliwość to dobić strzykawką kilka kropli oleju. Po takiej operacji klamka będzie mieć mniejszy skok klamki. Hydraulik zawsze musi mieć skok klamki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolek Napisano 25 Maja 2021 Udostępnij Napisano 25 Maja 2021 Sprawdź też czy któryś z tłoczków się nie przyblokował i wysuwa się tylko jeden. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 25 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2021 Tłoczki raczej się nie blokują. A co do regulacji , to po prostu nie ma takiej opcji jak regulacja śrubką itp. jak w mechanikach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witkacy7 Napisano 25 Maja 2021 Udostępnij Napisano 25 Maja 2021 Rzuć okiem od wewnętrznej strony klamki - wydaje mi się, że jest tam śrubka na mały imbus, którą ustawisz skok klamki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 25 Maja 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Maja 2021 Tą śrubką ustawia się odległość klamki od kierownicy, nie skok. Mój sposób: ściągasz zacisk, wciskasz klamkę do końca, nakładasz z powrotem na tarczę i sprawdzasz czy jest ok. Czasem trzeba wcisnąć tak klamkę dwa razy. Jak będzie dobrze montujesz zacisk z powrotem, wkręcasz lejek do klamki i dolewasz oleju, wciskasz dźwignię klamki kilka razy, demontujesz lejek, wkręcasz zaślepkę, ustawiasz zacisk. Voila. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 25 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2021 Mam na wcisniętej klamce próbować założyć na tarczę ? Chyba nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 25 Maja 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Maja 2021 Nie. Wciskasz klamkę przy zdjętym zacisku do końca i puszczasz. Wtedy tłoczki wysuwają się minimalnie bardziej, i jest mniejsza odległość klocków od tarczy i mniejszy skok klamki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 25 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2021 Ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi