KSikorski Napisano 25 Maja 2021 Udostępnij Napisano 25 Maja 2021 Ja trenowałem myphone hammer axe kilka lat temu i od tej pory używałem tylko xcoverów - niby ten myphone miał sensowne parametry, ale w praktyce działało to tragicznie, a na gwarancji był robiony 4 razy w ciągu roku. Teraz mam xcovera 4s i niestety następca jest sporo większy, na tyle większy że w zasadzie nie nadaje się na rower. Już z xcoverem 4s mając go w mocowaniu na mostek da się zahaczyć kolanem, więc to moim zdaniem największy telefon nadający się do jazdy. Trzeba będzie pomyśleć za dwa lata o jakimś wahoo lub karoo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 25 Maja 2021 Udostępnij Napisano 25 Maja 2021 8 godzin temu, chudzinki napisał: ale nie wiedziałem o czymś takim 😀. Fajna rzecz. Na pewno przetestuję. Kupuj fajna sprawa, ja powkładałem w każdy sprzęt w domu smartfony, tablety, wszystko co na mibro i usbc i mam święty spokój - pyk i siedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 26 Maja 2021 Udostępnij Napisano 26 Maja 2021 7 godzin temu, KSikorski napisał: od tej pory używałem tylko xcoverów Miałem dawno temu Solida (super telefon) potem skusiłem się na 2 albo 3 generację Xcovera i zraziłem się - był wolny, do tego trafił mi się egzemplarz gubiący GPS Studiowałem temat Catów, Xcoverów, Chińczyków i doszedłem do wniosku, że kupię Garmin eTrex do nawigowania, a jakiś średniopółkowy starszy telefon (Galaxy A8) jako... telefon na rower (+ kontakt ze światem, NFC, ewentualnie awaryjna nawigacja). O telefonie i Garminie pisałem już w innych wątkach więc powstrzymam się Telefon teraz ląduje w torebce na ramie, z upierdliwości pozostało wyciąganie go do zdjęć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 26 Maja 2021 Udostępnij Napisano 26 Maja 2021 19 godzin temu, betek napisał: przymocowania telefonu, który ma służyć jako nawigacja. Jeżeli ma być wygodnie, to nie polecam torby/sakwy na ramę, trzeba przechylać głowę żeby zerknąć na mapę. Najlepiej jak telefon jest przed kierownicą, można obserwować i drogę i mapę. Taki troche ulepszony GUB, od dołu ma ogranicznik. Gumki trzymają dobrze telefon. Nic nie chroni jednak przed deszczem i upadkiem roweru. 8 godzin temu, Q_u napisał: wszystko co na micro i usbc i mam święty spokój - pyk i siedzi. Dobre! Zamówiłem sobie , android, usbc, lightining. Szkoda że nie ma końcówki do Garmina Foreruner ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 26 Maja 2021 Udostępnij Napisano 26 Maja 2021 12 godzin temu, betek napisał: A jak z tą folia u góry? Nie wyciera sie/blaknie? Tą https://archiwum.allegro.pl/oferta/torba-pokrowiec-na-telefon-roswheel-5-5-i5521063579.html, której nie polecam, miałem 5 lat i z folią nic się nie działo. Wozinsky, co mam teraz, starszą mam od roku i też żadnych problemów. Tylko tak jak pisałem ja i @JWO do ciągłego patrzenia na telefon to średnio się nadaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
betek Napisano 26 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2021 Padło na gub-85, mysle ze bede zadowolony, dziekuje ile cali telefon moge na nim wozic? bo mam telefon samsung a70 i samsung note 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezi Napisano 29 Maja 2021 Udostępnij Napisano 29 Maja 2021 Mam to https://rowerek.pl/product-pol-21988-Uchwyt-na-telefon-SKS-COMPIT-do-montazu-na-kierownice-uniw.html?gclid=CjwKCAjwzMeFBhBwEiwAzwS8zIsGWIrPVo-bR3w4AtakiJnLhYUjpWtZVBrAlZVMTfgeApI6IAHTOhoCvfYQAvD_BwE i do tego etui na iPhone i jestem bardzo zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Labell Napisano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2021 Polecam modele z podtrzymaniem telefonu od spodu, wtedy na pewno nie wyśliźnie się dołem np. uchwyt GUB PRO 2 lub GUB P10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.