Skocz do zawartości

[Opony] Kenda K-831A

burzaa4

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam chcę wymienić opony w rowerze górskim mtb.Zależy mi na niskim oporze toczenia po ścieżkach rowerowych.Jeżdzę cały rok od 10 lat. Najlepsze opony wypróbowane do tej pory to Grl 551(chyba 551 bo już nie są dostępne na rynku) później były Kenda K-831A te są bardzo dobre znaczy mają niski opór toczenia ale po roku się przetarły przy drucie. Poszukuję opon z bierznikiem pasującym do roweru górskiego.Wiem że łyse opony będą jeżdzić jak marznie ale chodzi mi o takie pasujące do roweru mtb a nie trakingowego.To że ktoś pisze że opony mają niski opór toczenia to jeszcze o niczym nie świadczy np.  KENDA K898 zupełnie się nie sprawdziła ma bardzo duży opór toczenia.Zastanawiam się nad takim bieżnikiem jak jest w oponach  SCHWALBE Black Jack, miał ktoś taki bierznik? Jeździ to z górki bez pedałowania? Aha i jeszcze jedno mam koła  Rozmiar: 26x1,75-1,95 STARS SWIFT ARRIV. Będą pasowały do moich kół? Ludzie piszą że mają problem z biciem i założeniem bo nie pasują do 19.5. Tu jest przykład bieżnika nad którym się zastanawiam https://allegro.pl/oferta/opona-schwalbe-black-jack-26x1-90-mtb-2020-hit-8958433832 niby powinny pasować ale mam wątpliwości.Doradźcie coś. Kupić Kenda K-831A na rok czy może inne są lepsze?

Napisano

Na ścieżki rowerowe weź sobie Continental Race King (drut) raczej są szybsze i stawiają mniejszy opór niż Mezcale.

Napisano

Ale jak jeźdzą? Stawiają opór jak choinka od kendy czy gładko idą?

Na jakich jeździcie po asfalcie?

Nie znam firm.nie mam porównania.

Napisano
9 godzin temu, wkg napisał:

Mezcal jeździ sam i jest trwały. W błocie - kiepsko. W piachu - nieźle. Spójrz co ma na obwodzie i porównaj z Kendą i Race Kingiem.

Potwierdzam.

Mam założone od marca i to jest znakomita, uniwersalna opona. Po asfalcie nie ma się poczucia, że mamy za plecami kotwicę, szutry, las, pożarówki, łąki, wały naprawdę dobra trakcja. 

Na mokrym nie idzie jak np. budżetowa, ale fajna na zimę Kenda Komodo, ale no nie można mieć wszystkiego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...