Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam dwa lata temu zakupiłem rower romet 27,5, przez rok czasu nie było problemu jednakże pewnego razu pomyślałem że skoczę sobie nim z wysokiego krawężnika, w tedy została uszkodzona zniszczona piasta oraz cała ośka była krzywa i całe koło się ruszało przez co nie dało się jeździć. Rower został oddany do serwisu na gwarancje gdzie wszystko naprawili, minął znów rok czasu i problem w ruszającym się kołem wrócił, rower został oddany na serwis dodam że tym razem żadne skoki nie miały miejsca, po 5 dniach odebrałem rower przejeździłem 2 dni po czym luz znów się pojawił, więc znów oddałem go na serwis, odebrałem go i tym razem przejeździłem 10 dni i znów luz się pojawił, pomimo tego że rowerem jeździłem tylko po drogach asfaltowych gdzie nie było żadnych dziur czy innych miejsc gdzie ośkę mógłbym znów popsuć, nawet starałem  się podnosić rower do góry na krawężnikach, ale wracając oddałem rower do serwisu i usłyszałem  od serwisanta że rower zostaje wysłany na ekspertyzę do rometa bo to jest nie możliwe że po 10 dniach pojawił się ten sam problem, rower został wysłany do rometa, jednakże dzisiaj usłyszałem takie słowa od serwisanta "Romet odrzucił gwarancje, jest całe koło do wymiany, a koło kosztuje 150 zł" Już w tym momencie nie chodzi o te 150 zł bo zapłacić zapłacę, ale boję się oto że minął dwa tygodnie i znów luz się pojawi. Prosiłbym o doradzenie mi w tej sprawię bo sam już nie wiem co mam robić. Pozdrawiam i życzę miłego dnia lub nocy 

Oś w piaście pod wolnobieg jest naciskana na środku łożyskiem, więc zawsze będzie się wyginać pod kimś większym niż dziecko lub drobna dziewczyna.

Nawet tania piasta pod kasetę nie ma tej wady i będzie nieporównywalnie bardziej żywotna. Z tym, że taka zmiana wymusi wymianę zębatek z łańcuchem co najmniej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...