FalconHeavy Napisano 22 Maja 2021 Napisano 22 Maja 2021 Zaczynam przygodę z mlekiem i nie potrafię ustawić opony na prosto. Wcześniej miałem te opony na szerszej obręczy z dętka i jeździłem gładko. Teraz mi cały rower pulsuje. - Koła tubless triban RC 520. -opony g-one 38c. Nie dostałem na czas taśmy, więc dałem izolacyjna x3. Koła bez problemu złapały ciśnienie. Co robię nie tak?
wojtt80 Napisano 22 Maja 2021 Napisano 22 Maja 2021 Jak kolega wyzej radzi, a druga opcja jest taka ze opona nie wyskoczyła na rant jak trzeba. Jesli wchodzi "tępo", spryskuje płynem do mycia powierzchni/szyb po obwodzie i pomaga. Czym nabijasz ciśnienie?
FalconHeavy Napisano 23 Maja 2021 Autor Napisano 23 Maja 2021 Pompka zwykła. A płyn nie będzie niszczył mleczka?
FalconHeavy Napisano 23 Maja 2021 Autor Napisano 23 Maja 2021 Próbowałem dzisiaj kompresorem ale już nie złapało ciśnienia. Czekam na taśmę. Mam wrażenie, że to wina obręczy 17c
FalconHeavy Napisano 30 Maja 2021 Autor Napisano 30 Maja 2021 Udało mi się wbić jedną oponę na rant,ale z dętka. Napompowałem max 5 Bar i zaznaczyłem taśmą gdzie nie wskakuje. Spuściłem powietrze i te miejsca posmarowałem obficie Ludwikiem bez rozcieńczania. Potem znów 5 Bar i tylko jedno miejsce nie wskoczyło. Zostawiłem tak na kilka minut i usłyszałem psst i już 100% rant. Pomaga też naciskanie i z piąchy tego miejsca, które samo nie wskakuje przy 5 barach. Myślałem, że opony z odzysku kupiłem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.