Hserena Napisano 22 Maja 2021 Udostępnij Napisano 22 Maja 2021 Czy ktoś tutaj kupił między 16.05 a 21.05.2021 rower TREK x caliber 9 2021 przez olx? Skradziono mi rower a nastepnie sprzedano go przez olx😕 sprzedawca mozliwe ze z trójmiasta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 22 Maja 2021 Udostępnij Napisano 22 Maja 2021 Współczuję kradzieży ale wiesz jakie jest w PL prawo? Jeśli ktoś się zgłosi to jest kilka tysiaków w plecy, rower mu zabiorą a sprzedawcy zapewne nigdy nie znajdą (a nawet jak znajdą to spróbuj z niego ściągnąć kasę) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 22 Maja 2021 Udostępnij Napisano 22 Maja 2021 4 godziny temu, Hserena napisał: Skradziono mi rower a nastepnie sprzedano go przez olx😕 Kontaktowałaś się z OLX? Skąd w ogóle pewność, że to Twój rower sprzedano? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hserena Napisano 22 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2021 No właśnie dopiero w poniedziałek będę mogła się skontaktować. Maila już pisałam. Stąd szukam informacji gdzie tylko mogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 22 Maja 2021 Udostępnij Napisano 22 Maja 2021 4 godziny temu, Mihau_ napisał: Współczuję kradzieży ale wiesz jakie jest w PL prawo? Jeśli ktoś się zgłosi to jest kilka tysiaków w plecy, rower mu zabiorą a sprzedawcy zapewne nigdy nie znajdą (a nawet jak znajdą to spróbuj z niego ściągnąć kasę) Nie znam się na prawie karnym, ale to nie jest tak, że jak się zawrze umowę kupna-sprzedaży to się jest "czystym"? Pomijam fakt oczywiście legalności dokumentu tożsamości sprzedającego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 22 Maja 2021 Udostępnij Napisano 22 Maja 2021 @chudzinki od 3 miesięcy do 5 lat w zależności od okoliczności. Jeśli masz umowę to zapewne temat zostanie umorzony. Chodziło mi raczej o kwestie finansowe, zakładając, że kupiłeś taki rower z kradzieży to zostanie on zarekwirowany (w dalszym postępowaniu zwrócony właścicielowi) i nikogo nie obchodzi ile za niego złodziejowi zapłaciłeś, wymiar sprawiedliwości będzie to miał gdzieś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 22 Maja 2021 Udostępnij Napisano 22 Maja 2021 Dlaczego wymiar sprawiedliwości ma to obchodzić, kupiłeś kradziony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hserena Napisano 22 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2021 6 godzin temu, Mihau_ napisał: Współczuję kradzieży ale wiesz jakie jest w PL prawo? Jeśli ktoś się zgłosi to jest kilka tysiaków w plecy, rower mu zabiorą a sprzedawcy zapewne nigdy nie znajdą (a nawet jak znajdą to spróbuj z niego ściągnąć kasę) Dobrze, ale kupując rower z 2021 roku bez papierów- karty gwarancyjnej to głupi by się domyślił, że kradziony 😀 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.