bartekss Napisano 21 Maja 2021 Napisano 21 Maja 2021 Witajcie, jak w temacie, potrzebuje piasty pancernej do tylnego koła kawiarni rowerowej, roweru gastro. Całość waży ponad 450kg. Napęd bardzo kombinowany. wklejcie w przegladarkę : https://vimeo.com/manage/videos/356993527 Góreczka, podjazd nie wygląda stromo ,choć trochę nachylenia ma, ale absolutnie nie jest to do pojechania na samych pedałach ,na silniku jak widać idzie:) patrząc od tyłu: koło 26 cali , felga 36H wzmocniona szprychy wzmocnione, do tego piasta, była to sturmey archer x-rdc pod kastę , kaseta cała stalowa sunrace,modelu nie pamiętam dokładnie, 11 rzędowa cała stalowa, wszystkie koronki, od biedy mogę poszukac modelu. największa koronka kasety spięta jest z z małym blatem przy korbie, blat 24T, korba 2 blatowa i na większym blacie jest łańcuch połączony z silnikiem przekładniowym z małą zębatką wyjściową. silnik działa doraźnie,na podjazdach. Podjazdy właśnie wykończyły piastę, inna sprawa ze pchałem się na podjazdy o długości 70...100m o nachyleniu 10% pojazdem jaki nie miał prawa tam wjechać a jednak wjechałem:) po kilkunast takich akcjach ,,,oczywiscie wspomagania silnikiem, walnęła piasta, rozkręciłem dzisiaj, zapadki w bębenku połamane, pokruszone cały bębenek pęknięty. Jako ze kawiarnię chcę uruchomić to trzeba to koło zrobić, przeliczyłem kwotę za silnik w kole, i na razie odpuszczę, więc idziemy w piastę plus silnik ten co mam jako pomocniczy. Piasta jaka była do tej pory miała jeden zasadniczy plus ,hamulec bębnowy który po połączeniu z prostą już zamontowaną dźwignią robił za hamulec postojowy . Przejrzałem net i nie widzę podobnych rozwiązań, od biedy ten postojowy mogę inaczej zrobić jeśli tylko da sie wymienić piastę na naprawdę pancerną . Jak mam wydać 350zł na nową sturmeya to zaczynam się zastanawiać nad trwalszą . Piasta jakiej szukam ma być naprawdę pancerna, może ważyc i 1,5kg i ma obsłużyć kasetę 11 rzędowo sunrace z największą zębatką 46T, bez żadnej przerzutki ,bo jazda tylko na 1 blacie. liczba otworów 36 pod wzmocnione szprychy ,rowerowe nie moto . będę wdzięczny za podpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.