Skocz do zawartości

[Kierownica, chwyty, błotniki, bagażnik] Marin Muirwoods

patryk810

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak w temacie szukam innej kierownicy do Muirwoodsa, jest dla mnie ciut za szeroka. A rowerem zamierzam głównie jeździć w trasy + czasem z nich zjechać stąd też chciałem dobrać do tego odpowiednie chwyty. Wiem, że każdy ma inną budowę ciała i preferencje ale może miał ktoś podobny problem i mógłby się podzielić co wybrał. Do przeznaczenia na ten zestaw mam 200zł.

Poszukuję również przy okazji bagażniku i błotników (opona 2.0") budżet do 200zł.

Napisano

Bagażnikiem zainteresuj się firmy Crosso, choć ostatnio czytałem, że do 29er trzeba go rozginać i pasuje na styk - jaki masz rozmiar kół? w swoim zainstalowałem stalowy bagażnik firmy Sport Arsenal i wydaje się pancerny.
Błotniki polecam firmy SKS - na przykład model Bluemels.
Jeśli chodzi o chwyty mnóstwo ludzi poleca firmy Ergon - ponoć warto w nie zainwestować, zwłaszcza, jeśli chcesz mieć dobre ergonomiczne podparcie dłoni. Alternatywnie i bardziej budżetowo chwyty Velo Prox VLG-1185AD3. Kierownica jeśli jest za szeroka może spróbuj ją skrócić?
Wyślij zdjęcie swojego roweru :)

Napisano

Rower jest w oryginale, nic na razie nie zmieniałem. Zdjęcia z sieci.

Obręcze:

Marin Aluminum DS700, Double Wall, Disc Specific

Opony:

Vee Tire, Speedster, 700x40, Puncture Protection, Reflective Sidewall, Wire Bead (będą zmieniane w przyszłości na Schwalbe Big Apple  Opona 28x2.00)

Bagażnik potrzebny mi jest pod sakwę/torbę (żeby wrzucić tam jakieś drobiazgi + wodę).

Błotniki przydadzą się, nawet na sam tył. Bo generalnie rzadko będę wyjeżdżał w deszczową porę, chyba, że coś mnie złapie po drodze.

A kierownicę chciałbym zachować jaka jest i zostawić w razie czego przy odsprzedaży oryginał.

rower-marin-muirwoods-czarny1.jpg

rower-marin-muirwoods-czarny.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...