sandinista Napisano 21 Maja 2021 Udostępnij Napisano 21 Maja 2021 Cześć,proszę o pomoc w modernizacji napędu w starym rowerze żony. Wyraziła chęć powrotu do jazdy , a zatem : chciałbym skonfigurować jej napęd 1x10 gdzie priorytetem jest łatwe podjeżdżanie pod górki,duże prędkości nas nie interesują. Istniejąca przerzutka to jakieś stare Acera z dużymi kółkami,z przodu jest korba 3 blatowa. Napiszcie co potrzebuję do bezproblemowego upgradu. Na pewno muszę kupić koło ,kasetę,przerzutkę,manetkę,nie wiem co z przodem. Myślę,że Klasa alivio będzie wystarczająca aż nadto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 21 Maja 2021 Udostępnij Napisano 21 Maja 2021 A po co upgradeować napęd ? Przeskakuje, nie działa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandinista Napisano 21 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2021 też ,podandto,kobieta nie ogarnia przedniej przerzutki ,a stopniowanie jest do dupy bo jest kaseta 7 czy 8 rzędowa z ostatnią wielką koronką,ten rower ma ponad 20 lat 😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 21 Maja 2021 Udostępnij Napisano 21 Maja 2021 kolego sandinisto Tak dokładnie to odpowiedzi nikt Ci nie udzieli bo trochę zbyt mało danych nam podałeś, musisz więcej napisać a najlepiej podeprzeć to zdjęciami, specyfikacją roweru... Ale spróbuję trochę nakierować. Poziom alivio to sobie niestety wybij z głowy, bo nie ma alivio 10s. Potrzebujesz: tylnej przerzutki i manetki do niej - na pewno, kasety i łańcucha - na pewno, zębatki NW - na pewno. Koła - być może, korby - być może, suportu - być może. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandinista Napisano 21 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2021 Dziękuję , po południu postaram się wrzucić zdjęcia,liczę się z tym,że to praktycznie pół roweru do wymiany,ale jak kobieta się uprze-sami wiecie 🙂😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 21 Maja 2021 Udostępnij Napisano 21 Maja 2021 Zainwestuj w chińszyznę. Żonie zapodałem kasetę 11-50, 12 rzędów, z przodu zębatka 34T. Jest zadowolona. Czasem nawet 11T zapnie. Ma u siebie napęt LTWoo za kasetą VG-Sports i łańcuchem kmc ( chyba ). Koszt ok 400zł za załość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandinista Napisano 21 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2021 O widzisz to jest już coś,a jaką przerzutkę na tył zamontowałeś? Edit już doczytałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandinista Napisano 24 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 Maja 2021 Wracając do tematu,oceńcie po zdjęciach co powinienem wymienić w napędzie.Czy koło trzeba nowe i jaka korba będzie potrzebna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.