Robaqq Napisano 20 Maja 2021 Napisano 20 Maja 2021 Podczas wymiany amortyzatora w rowerze romet rambler3 27,5 mam problem z wyciągnięciem dolnej bieżni sterów dlatego pomyślałem ze wymianie całość i mam problem z doborem sterów. W rowerze posiadam mniej więcej takie : a chciałbym zamontować takie: Czy bedzię możliwość ??
leejoonidas Napisano 20 Maja 2021 Napisano 20 Maja 2021 Te stery które chcesz zamontować nie będą pasowały, potrzebujesz stery z oznaczeniem ZS44/ZS44 czyli pół zintegrowane, na przykład takie jak poniżej.
Robaqq Napisano 20 Maja 2021 Autor Napisano 20 Maja 2021 Czyli np. takie ? Cane Creek stery 40 ZS44 1 1/8" short 10659278902 - Allegro.pl
Robaqq Napisano 28 Maja 2021 Autor Napisano 28 Maja 2021 Zakupiłem te stery Cane Creek i po sprawdzeniu zielonych łożysk można je ledwo co obrócić palcami. Po zamontowaniu dolnej bieżni z uszczelka do góry ( grafika w załączniku) oraz przesmarowaniu smarem który nie wchodzi w reakcje z uszczelkami oraz zamontowaniu według instrukcji. Po skręceniu jest wyczuwalny luz w górnej części sterów( wyczuwalny palcami ). Po odkreceniu dwoch śrubek od mostka i dokręceniu na szyszce brak luzu ale wtedy kierownica bardzo ciężko się obraca. Nie wiem czy to może być wina łożysk lub trafiła się wadliwa partia czy cos źle robię.
Szymon3c Napisano 3 Czerwca 2021 Napisano 3 Czerwca 2021 w poradnikach (na jutubie np) mówią że należy robić to etapami, tzn. po poluzowaniu mostka dokręcać na szyszcze odrobinę potem mostek, jeśli jest luz odkręcać mostek znowu odrobinę na szyszce dokręcić mostek i tak do momentu aż nie będzie luzu ;) Tzn. poluzuj wszystko i zacznij bardzo małymi krokami. Jeśli stery dają się skręcić za mocno to nie powinno być tego problemu że np. nowe są minimalnie niższe niż stare i trzeba dodać np. 2 mm podkładę ale sprawdź na wszelki wypadek czy podkładki wystają przynajmniej 1,5mm nad rurę sterową. robiłem to z 5 razy w życiu więc nie czuję się ekspertem ;) co do łożysk to pogadaj ze sprzedającym na allegro czy te co ma na stanie też tak ciężko chodzą (" w palcach") generalnie miałem do czynienia z takimi w wiankach i zawsze były dość luźne... kolejne pytanie czy łożyska są rozbieralne i czy są symetryczne (nie wiem czy w zintegrowancych łożyskach sterów może mieć znaczenie "strona" tak jak w przypadku wianka).
Robaqq Napisano 3 Czerwca 2021 Autor Napisano 3 Czerwca 2021 W całym zestawię było to samo co na tym filmie Рулевая колонка Cane Creek 40 ZS44 - YouTube. Podczas montażu nałożyłem smar w miejsca opisane w instrukcji czyli dolna bieżnia z uszczelka oraz górne i dolne łożysko
Szymon3c Napisano 3 Czerwca 2021 Napisano 3 Czerwca 2021 chyba niewyraźnie napisałem. Zakładając że stery są ok a chodzi ciężko to znaczy że naprężenie wstępne było za duże tzn. za mocno wkręciłeś śrubę w gwiazdkę. Pokrywka naciska na podkładki/mostek które/y z kolei dociskają stery (śruba którą wkręcasz w gwiazdkę daje wstępnie ten nacisk jeśli jest za duży to kierownica ciężko chodzi jak za mały to są luzy, podkładki/lub_mostek muszą być ciut wyżej niż rura sterowa). Jak dokręcisz sam mostek to blokujesz ustawienie tzn. to jak śruba jest wkręcona traci znaczenie. Poluzuj, dokręć mostek i zobacz czy dalej lipa. Może gdzieś mają pasujące łożyska na miejscu, podzwoń, odwiedź jakiś sklep i porównaj jak chodzą. Ostatecznie mogą być jakieś do innych sterów chodzi o porównanie żebyś mógł w palcach sprawdzić czy Twoje są ok.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.