Kapam Napisano 19 Maja 2021 Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 Witam Mam problem z tylną przerzutką, kaseta 10 rzędowa 11-32t. Przerzutka nie obsługuje 3 największych zębatek. Nawet pociągając ręką maksymalnie do lewej nie jestem w stanie jej tam wypchnąć. Nie mam pojęcia o co chodzi. Rama ma hak zintegrowany, standard mount. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Maja 2021 Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 No a jak przymocowałeś przerzutkę do ramy? Wrzuć fotę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 19 Maja 2021 Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 Rama ma standard direct-mount i przerzutkę przed przykręceniem trzeba pozbawić tego dodatkowego przegubu/link'a. Wpychanie czegoś na siłę może się skończyć skrzywieniem haka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
To_JaT Napisano 19 Maja 2021 Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 A zakres wychylenia wózka jest dobrze wyregulowany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapam Napisano 19 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 mocowanie standard mount z tego co rozumiem. Zakres próbowałem regulować, nawet na maksymalnym wychyleniu w lewo wciąż nie sięga i to sporo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huskarl Napisano 19 Maja 2021 Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 Ale regulowałeś śruby L/H ? Tu jest instrukcja jak ją ustawiać: https://si.shimano.com/api/publish/storage/pdf/en/dm/MBRD001/DM-MBRD001-07-ENG.pdf strona 13. Co prawda śruby masz gdzie indziej niż w tej instrukcji bo to te oznaczone jako 12 tu: https://dassets.shimano.com/content/dam/global/cg1SHICCycling/final/ev/ev/EV-RD-M6000-SGS-4301B.pdf No i najlepiej to robić bez łańcucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Maja 2021 Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 A co to za rower? Szosa. Odważnie że kupiłeś ramę bez wymiennego haka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapam Napisano 19 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 Dobra, kwestia złej regulacji jak się okazało. Sory za głupie pytania i dzięki za pomoc Rower to trekking, a z ramą pod rozmiar i z dobrą geometrią to słabo z wyborem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.