Kaczor64 Napisano 19 Maja 2021 Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 Witam!! Wiem że to złodziej pilnuje roweru i jak będzie chciał to i tak go ukradnie.Ale można mu utrudnić życie.W jaki sposób i czym wy zabezpieczacie w swój rower.Można wozić 3 kilo łańcucha ze sobą ale nie na tym rzecz polega.Jaki macie doświadczenia np.z alarmami rowerowymi ,blokadami na tarczę.Zdaje to w jakimś stopniu egzamin? Sam przymierzam się do zakupu blokady na tarczę z alarmem. Co o tym sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Maja 2021 Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 Blokada na tarcze? Zdjąć koło w dowolnym systemie to 15 sekund roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 19 Maja 2021 Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 Uważam, że jest taka znieczulica, że nie ma szans, by ktoś poza tobą zareagował na alarm. Miałem alarm reagujący na ruch - jedyne sensowne użycie to na biwaku nocą - złodziej wtedy nie ma szans dostrzec alarmu, a ja jestem metr od roweru. A jak zawył, to ludzie nie kojarzyli co się dzieje - że rower może mieć alarm. Jednak taki alarm można wytłumić ręką w znacznym stopniu, a mechanicznie zniszczyć w kilka chwil. Także zamki, które nie przypinają roweru do stałego obiektu mają sens tylko na chwilę - by złodziej nie odjechał. Kolega gonił typa biegnącego z jego rowerem i bandyta bardzo długo nie odpuszczał (kolega nie sprinter, ale w bezpośrednim starciu miał przewagę, ja pewnie bym dogonił, ale potem mógł tylko napluć na złodzieja - nie mam warunków do walk wręcz). Staram się nie zostawiać roweru poza zamkniętym pomieszczeniem. Jak trzeba (np. dla córki do szkoły) to kupiłem rower za 450PLN o wyglądzie za 100PLN . Jak zgubiłem kluczyk do zamknięcia ABUS, to otworzyłem je w minutę. Jak zapomniałem klucza i zamknąłem rower na wyjeździe, to okazało się, że w miejscu do przechowywania rowerów na ścianie wiszą nożyce do prętów - kilka sekund i po zamknięciu. Zamknięcie musi być solidne, a rower schowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 19 Maja 2021 Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 Jak zapomniałem klucza i zamknąłem rower na wyjeździe, to okazało się, że w miejscu do przechowywania rowerów na ścianie wiszą nożyce do prętów - kilka sekund i po zamknięciu. No popatrz jakie szczęście, akurat tam były. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 19 Maja 2021 Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 Raczej jaka głupota przypinać linką rower w garażu pełnym narzędzi 🙄 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 19 Maja 2021 Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 Raczej jaka głupota przypinać linką rower w garażu pełnym narzędzi 🙄 Ja tego nie napisałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Maja 2021 Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 4 godziny temu, Kaczor64 napisał: Wiem że to złodziej pilnuje roweru Mnie to by interesowały zapięcia, gdy na chwilę wchodze do sklepu, jak ma ukraść to ukradnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 19 Maja 2021 Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 4 godziny temu, Kaczor64 napisał: W jaki sposób i czym wy zabezpieczacie w swój rower. A kto pyta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaczor64 Napisano 19 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 spidelli Użytkownik dwóch kółek. I co to za pytanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerzysta01 Napisano 19 Maja 2021 Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 @Kaczor64 u-lock z tańszych to onguard ale ta nowsza wersja ponoć poprawiona w stosunku do poprzednika ( X-series ) model obojętny 8003 lub 8005 ewentualnie inny lub kryptonite evolution 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 19 Maja 2021 Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 @Kaczor64 Głupi żart, przepraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.