Skocz do zawartości

[przerzutka] Brzęcząca rzecz od przedniej przerzutki

LuksIve

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam romet mustang m1 i ostatnio spotkałem się z problemem, który polega na brzęczeniu pancerza w środku ramy, ewentualnie jakiegoś brudu, podczas ruszania manetką w górę w martwiej strefie kiedy wózek jest na 1 biegu albo linka jest zdemontowana. Występuje to tylko wtedy, kiedy linka jest dosyć dobrze naciągnięta (tutaj też dodam że przy ruszaniu jest opór i dźwięk tarcia piachu albo coś w tym stylu ponieważ wlot do środka jest tak uporczywy że tam piasek uschnięty jest). Te brzęczenie przerabia się na wibracje całej ramy łącznie z koszykiem na bidon. I tutaj linka nie może być powodem bo: To jest taka martwa strefa w której linka ani drgnie, linka podczas brzęczenia zachowuje się jakby nic się nie działo, a to mnie zastanawia i też gdyby to byłaby linka to by cały czas brzęczało, a ja mogę sobie stukać, pukać w rame i zero brzęczenia. I teraz takie pytanie: Co brzęczy i jak to naprawić?

18 maj, 17.21.mp3

Po całym dniu bitwy z linką, w końcu udało się naprawić w 90% (nadal lekko brzęczy). Przyczyna to syf w pancerzu pomieszany z nalotem rdzy na dole który blokował linke. Wystarczyło nasmarować zwykłym olejem do łańcucha aby gładziej chodziło. A śruba baryłkowa to taki mały złodziej bo ukradł mi brakujący 1 centymetr linki. Martwa strefa zniknęła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...