LuksIve Napisano 18 Maja 2021 Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 Witam, mam romet mustang m1 i ostatnio spotkałem się z problemem, który polega na brzęczeniu pancerza w środku ramy, ewentualnie jakiegoś brudu, podczas ruszania manetką w górę w martwiej strefie kiedy wózek jest na 1 biegu albo linka jest zdemontowana. Występuje to tylko wtedy, kiedy linka jest dosyć dobrze naciągnięta (tutaj też dodam że przy ruszaniu jest opór i dźwięk tarcia piachu albo coś w tym stylu ponieważ wlot do środka jest tak uporczywy że tam piasek uschnięty jest). Te brzęczenie przerabia się na wibracje całej ramy łącznie z koszykiem na bidon. I tutaj linka nie może być powodem bo: To jest taka martwa strefa w której linka ani drgnie, linka podczas brzęczenia zachowuje się jakby nic się nie działo, a to mnie zastanawia i też gdyby to byłaby linka to by cały czas brzęczało, a ja mogę sobie stukać, pukać w rame i zero brzęczenia. I teraz takie pytanie: Co brzęczy i jak to naprawić? 18 maj, 17.21.mp3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuksIve Napisano 19 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 Po całym dniu bitwy z linką, w końcu udało się naprawić w 90% (nadal lekko brzęczy). Przyczyna to syf w pancerzu pomieszany z nalotem rdzy na dole który blokował linke. Wystarczyło nasmarować zwykłym olejem do łańcucha aby gładziej chodziło. A śruba baryłkowa to taki mały złodziej bo ukradł mi brakujący 1 centymetr linki. Martwa strefa zniknęła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.