Gość Napisano 18 Maja 2021 Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 Panowie, Oceńcie mi proszę jeszcze ten rower: Szosa GIANT TCR ADVANCED SL LTD ISP Di2 Mavic 55cm 8475243663 - Allegro.pl Dobrze, żeby był GIANT bo chciałbym go kupić na Tarchominie w Warszawie. Koledzy, którzy czytali wątek n/t przejażdżki pożyczonym TREKiem czy to jest "mniej-więcej" to samo? To taka "delikatna" rama endurance? Aha, tę lemondkę można spokojnie dołączyć do elektrycznych przerzutek zarówno SRAM i jak i SHIMANO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitof Napisano 18 Maja 2021 Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 Giant TCR to są szosy typowo do ścigania. Pod względem geometrii ramy ten rower będzie się różnił od Treka Domane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Maja 2021 Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 No to podziękował. Darek, a inny GAINT w tamtym właśnie stylu? w elektryce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitof Napisano 18 Maja 2021 Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 Giant Defy Widzisz dlatego Ci pisałem w wątku-matce, żebyś też spróbował czegoś sportowego, aby mieć porównanie. Niemniej jednak, jeśli lemondka nadal jest na topie, to coś czuję, że szosa endurance będzie bezpieczniejszym wyborem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Maja 2021 Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 Tak tak, wiem, że co poniektórych denerwuje, ale lemondka obowiązkowo. Postaram się dość szybko coś kupić, także i tu troszkę zniknę Coś takiego?: Defy Advanced Pro 1-Di2 (2021) | Męskie Endurance rower | Giant Bicycles Polska (giant-bicycles.com) Tu Twoim okiem coś jest nie halo? Mnie ta rozmiarówka się nie podoba, ale wiem na pewno, że z lemondką wybieramy mniejszy, jak jest graniczny rozmiar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitof Napisano 18 Maja 2021 Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 Ja z twoją lemondką nie mam żadnego problemu Po prostu istnieje ryzyko, że na typowo wyścigowej szosie możesz nie być w stanie z niej skorzystać. Używany endurance od Speca, model Roubaix, na elektryce: https://roweryuzywane.com/specialized-roubaix-sl4-sport-carbon-2016-56-cm Nie siedzę w cenach rowerów używanych, ale chyba trochę drogo sobie życzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 18 Maja 2021 Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 22 minuty temu, omegagl napisał: Tak tak, wiem, że co poniektórych denerwuje, ale lemondka obowiązkowo. Większość śmieszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Maja 2021 Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 No przecież w Piasecznie to dziś byłem. To jak to mają, jeszcze mi dołożą elektryczną lemondkę i ją ogarną, za która oczywiście dopłacę., to ten rower za tę cenę jest już mój. Śmiechch to zdrowie Witek, nie mam nic przeciwko, żeby się i ze mnie pośmiać, tym bardziej, że jestem jeszcze jak to mawiali Indianie greenhornem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitof Napisano 18 Maja 2021 Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 Zwracam tylko uwagę, że sprzęt stoi na oponach 25 mm i z racji hamulców szersza guma może nie wejść. Tak więc szosa raczej na dobre asfalty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 18 Maja 2021 Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 Po prostu to trochę jak kupować G-Landę i wkładac do niej niskoprofilowe opony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Maja 2021 Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 Wiesz co, dziś w tym "moim" TREKu też były szczękowe hamulce i żeby do samochodu rower wrzucić, to zdjąłem przednie koło. Przeszło przez hamulec, ale trzeba było z wyczuciem ręką stuknąć. Nie przeleciało tak samo. A wydaje mi się, że opona nie była jakaś cienka. Dobrze rozumiem Witku, że powinna być w tego typu rowerze trochę szersza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 18 Maja 2021 Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 16 minut temu, omegagl napisał: nie mam nic przeciwko, żeby się i ze mnie pośmiać, tym bardziej, że jestem jeszcze jak to mawiali Indianie greenhornem Źle to odbierasz. Jesteś rowerowym świrem. Ja takich szanuje, bo sam nie w rowerach, ale w paru innych hobby mam odpały, których inni nie rozumieją. To ma cieszyć, czy w takiej ,czy innej formie jest dla Ciebie i Tobie ma sprawiać radość. Jak to mówią fak the all. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitof Napisano 18 Maja 2021 Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 3 minuty temu, wkg napisał: Po prostu to trochę jak kupować G-Landę i wkładac do niej niskoprofilowe opony. AMG wkłada takie seryjnie 😀 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 18 Maja 2021 Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 2 minuty temu, omegagl napisał: Wiesz co, dziś w tym "moim" TREKu też były szczękowe hamulce i żeby do samochodu rower wrzucić, to zdjąłem przednie koło. Przeszło przez hamulec, ale trzeba było z wyczuciem ręką stuknąć. A hebel rozpiąłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Maja 2021 Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 nie no spokojnie łyk wiedzy, jeszcze nikomu nie zaszkodził. Fakt, lubię ten rower, wiesz, zaczynałem od lasów i takich leśnych ścieżek, ale to było nie to. Powoli coraz bardziej podobał mi się asfalt. I tak pomału wychodziłem z błotka. Każdy z nas jest inny, każdy ma inny fun. rozpiąłem No tak, teraz to wtopa,, bo programuję dla firm motoryzacyjnych haha No dobra, podziękował. Juro najbliżej do GIANTa, tam mnie znają, to pogadam z "chłopakami" a później może jeszcze Wy pomożecie. To mi się podoba i wizualnie i cenowo, ale jak się nie da jechać... Szosa GIANT TCR ADVANCED SL LTD ISP Di2 Mavic 55cm 8475243663 - Allegro.pl spokojnie. Azymut obrany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 18 Maja 2021 Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 4 minuty temu, Pitof napisał: AMG wkłada takie seryjnie 😀 I żony bogatych gości jeżdżą nim po bułki do biedry Ale oczywiście, można i tak. Ale ja bym zaczął od endurance. Np od Canyona Endurace. Tyle, że poza nim to ja na może trzech szoskach siedziałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Maja 2021 Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 ja na jednej, to i tak jesteś trzy razy bardziej doświadczony ode mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 18 Maja 2021 Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 Wpadłeś w rowerowe - szosowe - towarzystwo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 19 Maja 2021 Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 Patrzę na tego gianta i już od kilku minut nie mogę wydedukowac na jakiej podstawie ustalili te cenę. Wycenili "normalnie" a później zarobili x2 bo rowerów nie ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Maja 2021 Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 Więc tak, w sklepie GIANT nie ma tego modelu DEFAY i nie ma go na stanach. Mają jedną mechaniczną L-kę. Ogólnie to nie jest dobry okres na kupno roweru, jest mocno prawdopodobne, że w przyszłym roku podaż mocno przekroczy popyt i sytuacja się odwróci. Wiem co chcę, a to już dużo, bo ma to być szosa endurance na elektryce (ponoć SHIMANO lepsze) w karbonie i niezbyt cienkimi oponami. Będę sobie przeglądał neta i może coś trafię. Warto określić jakiś górny pułap kwotowy i myślę, ze w 15k zł jakbym się zmieścił, to super. Proszę nie szukajcie go dla mnie, bo są ciekawsze rzeczy do roboty, jak wpadnie przypadkiem w oko coś a będzie ktoś z Was pamiętał wrzućcie info. W weekend wystawię swój i syna rower na sprzedaż i zobaczę, co się w ogóle będzie działo. Syn wyrósł ,także rower mam nowy, bo woli jeździć samochodem. Nie wie co traci, ale Jego wybór. Podziękował. @wkg Nie, ja jestem samotnym wilkiem, najlepiej czuję się jadąc samotnie, jak nikt mi nic nie mówi, nie narzuca swoich reguł, tempa itp. Do wojska chyba bym się nie nadawał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 19 Maja 2021 Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 Zerknij sobie do ps distribution. Oni mogą mieć fizyczne któregoś Merckx'a endurance. Do takiego Wallersa wsadzisz nawet 36c z bieżnikiem gdybyś kiedyś tam szuter chciał pozwiedzać komfortowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitof Napisano 19 Maja 2021 Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 20 minut temu, omegagl napisał: Warto określić jakiś górny pułap kwotowy i myślę, ze w 15k zł jakbym się zmieścił, to super. Obawiam się, że będzie ciężko. Nawet wysyłkowy Canyon i Votec, są powyżej tej ceny, a i z dostępnością jest różnie : https://www.canyon.com/pl-pl/road-bikes/endurance-bikes/endurace/endurace-cf-sl-8-disc-di2/2949.html?dwvar_2949_pv_rahmenfarbe=GY%2FBK https://www.votec.com/produkt/vrc-evo/ SRAM niedawno zaprezentował tańszą bezprzewodową grupę Rival AXS, ale znów... wątpliwe czy takie rowery będą realnie dostępne jeszcze w tym roku. Najlepiej to by było upolować jakąś dobrze przecenioną, zapodzianą sztukę z rocznika 2020... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Maja 2021 Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 No tak, trochę więcej spokoju i schłodzić łepetynę trza. Jest Artur OK ten, ale cena w sumie przekroczy 20k zł Rower Wallers 73 Ultegra Di2 Disc RacingGreen / Yellow Ultegra DI2 | BIKE \ rowery \ szosowe BIKE \ rowery \ gravel/cx | PS DISTRIBUTION | SNOWBOARD | ROWERY Wiesz Darek, tak pomyślałem, ze jak taki SPROT kosztuje Szosa GIANT TCR ADVANCED SL LTD ISP Di2 Mavic 55cm 8475243663 - Allegro.pl 16k zł to wół musi taniej. Ale to tylko moja, niesprawdzona teoria. Nie ukrywam, że kusi mnie ten GIANT, podoba mi się wygląd (niestety to nie kobieta i wygląd może nie zrekompensować wad), cena do zaakceptowania wiem, bo już ktoś z Was wspominał, że na dobre asfalty, ale w sumie po całkiem niezłych jeżdżę, to aż taka różnica będzie w porównaniu do tego co wypożyczyłem? Na minus oczywiście? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitof Napisano 19 Maja 2021 Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 Zaraz, zaraz Eddy to jest drogi rower, sprzedawany stacjonarnie. Tak więc czemu nie spróbować powalczyć o lepszą cenę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Maja 2021 Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 Jest bardzo OK, ale myślę, że obetną końcówkę. To gdzieś w Łomiankach można oglądnąć, bo nawet by mi pasowało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.