Skocz do zawartości

[szosa] prośba o ocenę

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie,

Oceńcie mi proszę jeszcze ten rower: Szosa GIANT TCR ADVANCED SL LTD ISP Di2 Mavic 55cm 8475243663 - Allegro.pl  Dobrze, żeby był GIANT bo chciałbym go kupić na Tarchominie w Warszawie. Koledzy, którzy czytali wątek n/t przejażdżki pożyczonym TREKiem czy to jest "mniej-więcej" to samo? To taka "delikatna" rama endurance?

Aha, tę lemondkę można spokojnie dołączyć do elektrycznych przerzutek zarówno SRAM i jak i SHIMANO

Tak tak, wiem, że co poniektórych denerwuje, ale lemondka obowiązkowo. Postaram się dość szybko coś kupić, także i tu troszkę zniknę :)

Coś takiego?: Defy Advanced Pro 1-Di2 (2021) | Męskie Endurance rower | Giant Bicycles Polska (giant-bicycles.com) Tu Twoim okiem coś jest nie halo? Mnie ta rozmiarówka się nie podoba, ale wiem na pewno, że z lemondką wybieramy mniejszy, jak jest graniczny rozmiar.

Ja z twoją lemondką nie mam żadnego problemu :) Po prostu istnieje ryzyko, że na typowo wyścigowej szosie możesz nie być w stanie z niej skorzystać.

Używany endurance od Speca, model Roubaix, na elektryce:

https://roweryuzywane.com/specialized-roubaix-sl4-sport-carbon-2016-56-cm

Nie siedzę w cenach rowerów używanych, ale chyba trochę drogo sobie życzą.

No przecież w Piasecznie to dziś byłem. To jak to mają, jeszcze mi dołożą elektryczną lemondkę i ją ogarną, za która oczywiście dopłacę., to ten rower za tę cenę jest już mój.

Śmiechch to zdrowie Witek, nie mam nic przeciwko, żeby się i ze mnie pośmiać, tym bardziej, że jestem jeszcze jak to mawiali Indianie greenhornem

Wiesz co, dziś w tym "moim" TREKu też były szczękowe hamulce i żeby do samochodu rower wrzucić, to zdjąłem przednie koło. Przeszło przez hamulec, ale trzeba było z wyczuciem ręką stuknąć. Nie przeleciało tak samo. A wydaje mi się, że opona nie była jakaś cienka.

Dobrze rozumiem Witku, że powinna być w tego typu rowerze trochę szersza?

16 minut temu, omegagl napisał:

nie mam nic przeciwko, żeby się i ze mnie pośmiać, tym bardziej, że jestem jeszcze jak to mawiali Indianie greenhornem

Źle to odbierasz. Jesteś rowerowym świrem. Ja takich szanuje, bo sam nie w rowerach, ale w paru innych hobby mam odpały, których inni nie rozumieją.

To ma cieszyć, czy w takiej ,czy innej formie jest dla Ciebie i Tobie ma sprawiać radość. Jak to mówią fak the all.

2 minuty temu, omegagl napisał:

Wiesz co, dziś w tym "moim" TREKu też były szczękowe hamulce i żeby do samochodu rower wrzucić, to zdjąłem przednie koło. Przeszło przez hamulec, ale trzeba było z wyczuciem ręką stuknąć.

A hebel rozpiąłeś?

nie no spokojnie :) łyk wiedzy, jeszcze nikomu nie zaszkodził. Fakt, lubię ten rower, wiesz, zaczynałem od lasów i takich leśnych ścieżek, ale to było nie to. Powoli coraz bardziej podobał mi się asfalt. I tak pomału wychodziłem z błotka. Każdy z nas jest inny, każdy ma inny fun.

rozpiąłem :) No tak, teraz to wtopa,, bo programuję dla firm motoryzacyjnych haha

No dobra, podziękował. Juro najbliżej do GIANTa, tam mnie znają, to pogadam z "chłopakami" a później może jeszcze Wy pomożecie.

To mi się podoba i wizualnie i cenowo, ale jak się nie da jechać... Szosa GIANT TCR ADVANCED SL LTD ISP Di2 Mavic 55cm 8475243663 - Allegro.pl spokojnie. Azymut obrany.

4 minuty temu, Pitof napisał:

AMG wkłada takie seryjnie 😀

I żony bogatych gości jeżdżą nim po bułki do biedry :) Ale oczywiście, można i tak. Ale ja bym zaczął od endurance. Np od Canyona Endurace. Tyle, że poza nim to ja na może trzech szoskach siedziałem :)

Więc tak, w sklepie GIANT nie ma tego modelu DEFAY i nie ma go na stanach. Mają jedną mechaniczną L-kę. Ogólnie to nie jest dobry okres na kupno roweru, jest mocno prawdopodobne, że w przyszłym roku podaż mocno przekroczy popyt i sytuacja się odwróci. Wiem co chcę, a to już dużo, bo ma to być szosa endurance na elektryce (ponoć SHIMANO lepsze) w karbonie i niezbyt cienkimi oponami. Będę sobie przeglądał neta i może coś trafię. Warto określić jakiś górny pułap kwotowy i myślę, ze w 15k zł jakbym się zmieścił, to super. Proszę nie szukajcie go dla mnie, bo są ciekawsze rzeczy do roboty, jak wpadnie przypadkiem w oko coś a będzie ktoś z Was pamiętał wrzućcie info. W weekend wystawię swój i syna rower na sprzedaż i zobaczę, co się w ogóle będzie działo. Syn wyrósł ,także rower mam nowy, bo woli jeździć samochodem. Nie wie co traci, ale Jego wybór. Podziękował.

@wkg Nie, ja jestem samotnym wilkiem, najlepiej czuję się jadąc samotnie, jak nikt mi nic nie mówi, nie narzuca swoich reguł, tempa itp. Do wojska chyba bym się nie nadawał :)

20 minut temu, omegagl napisał:

Warto określić jakiś górny pułap kwotowy i myślę, ze w 15k zł jakbym się zmieścił, to super.

Obawiam się, że będzie ciężko. Nawet wysyłkowy Canyon i Votec, są powyżej tej ceny, a i z dostępnością jest różnie :

https://www.canyon.com/pl-pl/road-bikes/endurance-bikes/endurace/endurace-cf-sl-8-disc-di2/2949.html?dwvar_2949_pv_rahmenfarbe=GY%2FBK

https://www.votec.com/produkt/vrc-evo/

SRAM niedawno zaprezentował tańszą bezprzewodową grupę Rival AXS, ale znów... wątpliwe czy takie rowery będą realnie dostępne jeszcze w tym roku.

Najlepiej to by było upolować jakąś dobrze przecenioną, zapodzianą sztukę z rocznika 2020...

No tak, trochę więcej spokoju i schłodzić łepetynę trza. Jest Artur OK ten, ale cena w sumie przekroczy 20k zł Rower Wallers 73 Ultegra Di2 Disc RacingGreen / Yellow Ultegra DI2 | BIKE \ rowery \ szosowe BIKE \ rowery \ gravel/cx | PS DISTRIBUTION | SNOWBOARD | ROWERY

Wiesz Darek, tak pomyślałem, ze jak taki SPROT kosztuje Szosa GIANT TCR ADVANCED SL LTD ISP Di2 Mavic 55cm 8475243663 - Allegro.pl  16k zł to wół musi taniej. Ale to tylko moja, niesprawdzona teoria.

Nie ukrywam, że kusi mnie ten GIANT, podoba mi się wygląd (niestety to nie kobieta i wygląd może nie zrekompensować wad), cena do zaakceptowania wiem, bo już ktoś z Was wspominał, że na dobre asfalty, ale w sumie po całkiem niezłych jeżdżę, to aż taka różnica będzie w porównaniu do tego co wypożyczyłem? Na minus oczywiście?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...