kornelio15 Napisano 18 Maja 2021 Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 Witam, znalazłem ostatnio fajny rower szosowy, postanowiłem doprowadzić go do porządku. Niestety, na drodze stanął mi totalnie zniszczony suport. Chciałem go wymienić ale nie mam pojęcia jak się do tego zabrać, jest to jakiś naprawdę stary osprzęt. Wiecie może jak wymienia się takie części? Suport od strony korby z zębatką: Suport od strony korby bez zębatki: Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fuxi Napisano 18 Maja 2021 Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 Z jednej strony masz ładne miejsce na klucz. Odkręcałeś? Wygląda na suport "klasyczny". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornelio15 Napisano 18 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 Próbowałem odkręcać od strony korby bez zębatki. Czy do takiej mufy możliwe jest zamontowanie nowszego typu suportu czy w grę wchodzi tylko wymiana i smarowanie starych łożysk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fuxi Napisano 18 Maja 2021 Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 Na forum jest dużo informacji, nie ma co powielać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornelio15 Napisano 22 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2021 Niestety nadal od strony korby bez zębatki nie mogę odkręcić mufy. Macie na to jakiś sposób? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leoms Napisano 22 Maja 2021 Udostępnij Napisano 22 Maja 2021 Użyj wd 40 i odczekaj, próbuj odkręcić. Jeśli masz imadło, wkręć w nie miskę i kręć ramą. Odkręcaj w prawo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornelio15 Napisano 23 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2021 Do tego typu wychwytu jest jakiś specjalny klucz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 23 Maja 2021 Udostępnij Napisano 23 Maja 2021 Z prawej strony jest podcięcie pod klucz 36 mm, ale najlepszy jest klucz zamknięty tego typu: https://allegro.pl/oferta/klucz-du-suportu-36-bitul-bb026-10567614317 Do lewej miski, takiej jak u Ciebie, będzie coś takiego: https://allegro.pl/oferta/klucz-do-suportu-dwuhakowy-bitul-bb025-8486305270 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.