Marecki00 Napisano 18 Maja 2021 Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 Witam. Mam prośbę o pomoc co mam zrobić z takim kwiatkiem. Uszkodziła mi się piasta z prądnicą DH-3D37qr, myślałem że kupię nową, zawiozę koło i będzie ok. A tu zonk, wszystkie dostępne piasty, czarne, są na 36 szprych a ja mam na 32.. co mam z tym teraz zrobić, jakiś zamiennik piasty czy co ? Rower Focus aventura pro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 18 Maja 2021 Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 A obręcz/szprychy są jakieś wybitne że nie możesz ich zmienić? Szybkie sprawdzenie ogłoszeń i widzę że srebrne prądnice 32h są dostępne, jeśli chcesz czarną i faktycznie nijak nie idzie jej zamówić pozostaje zmienić obręcz i szprychy tj. złożyć nowe koło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Maja 2021 Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 Szpryche i nyple i tak wypada wymienić, więc pozostaje do zakupu obręcz. Przy takiej robocie, ja bym już dorzucił 100 zł i miał nowe koło A co się stało z aktualną? Może da się przełożyć bebechy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marecki00 Napisano 18 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 Rozebrałem i stwierdziłam że najtaniej i najszybciej bedzie zamówić piaste na 36h i przełożyć bebechy. Pęknięta ta nakrętka duża, kołnierz, piasty. Bo obręcze dwie ( nie kupię jednej żeby mieć różne) wyjdą duzi drożej niż przełożenie wnętrza piasty. Mam rację? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 18 Maja 2021 Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 No z tym przełożeniem to wiesz, nie jest to jakieś proste jak się wydaje bo to dość skomplikowana konstrukcja. Nie wiem czy nie dużo prościej i bezproblemowo przepleść koło. Jak chcesz mieć tyle samo szprych w obu kołach wyjdzie drożej bo i piastę tylną musisz zmienić. Ale między 32 a 36 nie widać różnicy, mam tak w którymś rowerze i nie widzę różnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marecki00 Napisano 18 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 Prościej by było przepleść koło jeśli miałbym piastę 32, a tak to piasta 32 jest ale srebrna a nie czarna, więc odpada. Znowu obręcze chciałbym mieć takie same, przód tyl więc 2 obręcze itd.. koszta. Naprawiam auta wiec myślę że może rower mnie nie pokona, wnętrze piasty wyciągnąłem w 10 minut, jutro będę miał nową. Zobaczę czy przekładka bebechów będzie wykonalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radko10 Napisano 18 Maja 2021 Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 https://www.decathlon.pl/p/kolo-do-roweru-trekkingowego-26-przednie-jednokomorowe-do-v-brake-dynamo/_/R-p-X8131687?mc=8131687 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marecki00 Napisano 19 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 No i ? Kolega badziew podsyła a chyba postu niedoczytal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slavi Napisano 19 Maja 2021 Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 https://www.rosebikes.pl/shimano-dh-3d37-disc-qr-hub-dynamo-671189?product_shape=black&article_size=32+hole Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.