Marceli11W Napisano 17 Maja 2021 Udostępnij Napisano 17 Maja 2021 Niedawno damper zaczął tracić skok w trakcie gdy na nim siedziałem. Sądze ,że to może być wina uszczelki (na zdjęciu). Czy jest możliwe kupienie tylko tej uszczelki w polsce? Dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 17 Maja 2021 Udostępnij Napisano 17 Maja 2021 komplet 100-130 zł, poszukaj w dokumentacji jaki numer i po tym znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 18 Maja 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 Jeśli ubywa powietrza z głównej komory to nie wina tego xringa. On oddziela komorę pozytywną od negatywnej i jakby się uszkodził to damper złapałby stuckdowna, czyli powietrze z komory pozytywnej uciekłoby do negatywnej, zassałoby cały skok i damper pozostałby w takiej pozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marceli11W Napisano 18 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 Więc co może być przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 18 Maja 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 Może główny oring na górze puszki, może zaworek do pompowania. Możesz nabić na max. powietrza, rozrobić wodę z płynem do naczyń i nałożyć mydliny na miejsce styku puszki z górnym korpusem i na zawór.Jak tamtędy ucieka powietrze to będzie widać po bąbelkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 18 Maja 2021 Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 Wyciek powietrza wskazuje, że być może warto byłoby zrobić pełny serwis, bo prawdopodobnie uszczelki są zużyte i za chwilę pojawi się jakiś inny problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marceli11W Napisano 18 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 Powietrze nie ucieka ale skok momentalnie zmniejsza jak się usiądzie na rowerze. Jak napompuję to przez chwilę jest tak ja byç powinno czyli ok(15-20%) a potem skok zmniejsza się o połowę . To powietrze chyba przechodzi do komory negatywnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 18 Maja 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 Tak. Pojedynczej uszczelki nie kupisz, trzeba nabyć całego kita. Możliwe też że za mało smaru dajesz na tego xringa. Ja kiedyś tak jak składałem to trochę poskąpiłem, pojechałem w trasę i po kilku km. wracałem z damperem bez skoku. Rozebrałem, tym razem dałem smaru "od serca" (polecam RS Military. I oleju trochę trzeba zalać) i potem było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi