Skocz do zawartości

[pokrowiec] do przewożenia rowerów. Jaki?

Pawelekgit

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Posiadam platformę rowerową Thule Euroway 922 na 3 rowery. Posiadam także MTB 23 cale na kołach 29 cali. Żona posiada 19 cali rower trekkingowy. Jaki kupić pokrowiec na teraz dwa rowery a przyszłościowo na 3? Na co zwracać uwagę? Chodzi mi przeważnie o deszczowe podróże. Czy pokrowce są ściągane u dołu po założeniu na rowery? Czy patrzeć na firmę pokrowca, czy nie ma to większego znaczenia? Jeśli istnieje możliwość, bardzo proszę o jakieś propozycje. Oczywiście nie najdroższe jakie są. Plus minus średnia półka, chyba że różnice nie są kolosalne jeśli chodzi o ceny, to może być wyższa półka. Kwestia jeszcze przewożenia jednego roweru. Czy takim dużym pokrowcem da się dobrze opatulić jeden rower tak, aby nadmiar materiału nie latał za samochodem? 

Pozdrawiam

• 2 miesiące temu...

Ostatnio wyprzedził nas Rosjanin z rowerami w pokrowcu. Bardzo łopotał (pokrowiec,  nie Rosjanin). Często widzę pokrowce na rowerach na kamperach, ale kamper jest wielki i robi duży cień aerodynamiczny. Te pokrowce są zwykle z dość sztywnej plandeki. 

Uważam, że pokrowiec za zwykłym autem będzie działał jak spadochron. Wolę mieć rowery bez pokrowca, deszcz nie zaszkodzi. Kurz usunę. 

Siema. Kupiłem jakiś pokrowiec gdzieś na popularnym portalu aukcyjnym. Raz założyłem i... Nie polecam. Tak jak Kolega pisze to straszny opór powietrza a dwa że zasłania cały tył auta prawie. Gra niewarta świeczki w mojej opinii do osobówki. Inna kwestia właśnie do kampera np. ogólnie ja nie polecam. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...