Q_u Napisano 16 Maja 2021 Udostępnij Napisano 16 Maja 2021 Witam. Jak w temacie, niepokoi mnie nieco moim zdaniem spore nurkowaniu przy hamowaniu ( zmierzyć go nie dam rady, ale po mojemu to tak na spokojnie jest 20-30mm). SAG prawidłowy ( dok mówi 16-21 mm ) czy w tą czy w tą ustawiony zawsze nurkuje. Czy wyeliminuje nurkowanie nie tracąc na jego pracy poprzez zmianę podkładek w tłumiku ? Nie chciałbym aby stracił na czułości, bo pracuje bardzo dobrze, ale to nurkowanie nieco mnie drażni. Czy po prostu ten typ tak ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
To_JaT Napisano 16 Maja 2021 Udostępnij Napisano 16 Maja 2021 (edytowane) Dodaj mu wolnej kompresji. Edytowane 16 Maja 2021 przez To_JaT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 16 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2021 (edytowane) No właśnie, czyli podkładki w tłumiku. Nie chcem ale muszem rozbierać. Dzięki. Edytowane 16 Maja 2021 przez Q_u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
To_JaT Napisano 16 Maja 2021 Udostępnij Napisano 16 Maja 2021 Nie masz tam zewnętrznej regulacji LSC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 16 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2021 (edytowane) Mówisz o pokrętle czerwonym z tłumika ABS? Bo jak rozumiem to ona odpowiada za LSC. Na maksa ustawione i nie zmienia to nic w nurkowaniu przy hamowaniu. Z tego co wyczytałem, nawet tu na forum to za wolną kompresje odpowiadają podkładki: Edytowane 16 Maja 2021 przez Q_u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
To_JaT Napisano 16 Maja 2021 Udostępnij Napisano 16 Maja 2021 A masz jakieś tokeny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 16 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2021 Nie wiem, nie rozbierałem tłumika, tylko sprawdzałem jak wygląda po zakupie, czyli ten podstawowy przegląd z uzupełnieniem poziomu oleju w lagach. Ale widzę, że muszę się pobawić tłumikiem, chociaż jak mam to robić to mi się niedobrze robi ( mam już dość rozbierania i składania amortyzatorów po jesieni i wiośnie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 16 Maja 2021 Udostępnij Napisano 16 Maja 2021 To są amortyzatory, które nie nurkują przy hamowaniu? Ok, może Brain nie nurkuje, ale jak masa leci na przód to, chyba każdy zanurkuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
To_JaT Napisano 16 Maja 2021 Udostępnij Napisano 16 Maja 2021 (edytowane) Tokeny są w komorze powietrznej nie w tłumiku. Zacząłbym od sprawdzenia czy je masz. @Wojcio każdy nurkuje, ale mniej lub bardziej. Najwyraźniej nie wiesz o czym mowa. Problemem kolegi jest to że amortyzator wręcz się zapada przez to też cała geometria roweru się burzy. Edytowane 16 Maja 2021 przez To_JaT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 16 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2021 (edytowane) @Wojcio Po prostu tu to nurkowanie jest naprawdę mocno odczuwalne, inaczej niż na objeżdżanym Epixonie, Rebie. Więc stąd moje pytanie, czy ten typ tak ma, czy można to wyregulować. @To_JaT ok, porozbieram go w tygodniu i sprawdzę. Jeśli będą to? Dołozenie, czy odjęcie zmniejszy poziom nurkowania? Edytowane 16 Maja 2021 przez Q_u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
To_JaT Napisano 16 Maja 2021 Udostępnij Napisano 16 Maja 2021 (edytowane) Tak jak mówię, sprawdź najpierw czy masz jakieś tokeny. Jeśli nie to sobie dokup i kombinuj z ustawieniami. Jeśli to nie pomoże to dopiero później można kombinować z tłumikiem. EDIT @Q_u jeśli już to dołożyć Edytowane 16 Maja 2021 przez To_JaT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 16 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2021 ok, Dzięki, widzisz już bym rozbierał tłumik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 16 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2021 Poszperałem i system IVA nie jest w komorze Machete. Nie gra mi to kompletnie. @durnykot @mrmorty pozwolę sobie zawołać bo znacie te amortyzatory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
To_JaT Napisano 16 Maja 2021 Udostępnij Napisano 16 Maja 2021 co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 16 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2021 (edytowane) No nie widzę tokenów do Machete. Jedyne jakie się przewijają są do innych. Poza tym któraś z kolei strona mówi o regulacji podkładkami. Edytowane 16 Maja 2021 przez Q_u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi