Skocz do zawartości

[trenażer] Kilka pytań przed zakupem trenażera do 2500 zł

Clover93

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

jesienią kupiłem sobie rower stacjonarny HMS M0410-i, aby nie tracić formy zimną. Niestety był to nietrafiony wybór przede wszystkim z powodu niewygodnej dla mnie pozycji (bardziej to przypomina siedzenie na toalecie niż na rowerze :D), dlatego teraz mam zamiar sprzedać go i kupić trenażer.

Mam rower Kellys Cliff 90 i chętnie bym dokupił do niego trenażer aby móc jeździć również zimną i podczas brzydkiej pogody. 

Chciałbym interaktywny DD, czy możecie polecić coś w cenie nieprzekraczającej zbytnio 2500 zł? 

Myślałem nad Flux S Smart, ale jestem otwarty na propozycje. 

Docelowo mam zamiar w sezonie zimowym używać Zwift, lecz chciałbym się dowiedzieć czy jest jakaś darmowa alternatywa do jazdy na trenażerze według mapy i eksport treningu do Stravy? W sezonie letnim trochę szkoda wydawać mi 60 zł miesięcznie na zwift skoro mogę użyć 3-4x w danym miesiącu a jednak chciałbym zrobić "przejażdżkę" podczas deszczowego dnia 

Nie jestem kolarzem, któremu zależy na poprawie prędkości, jestem amatorem, który lubi się po prostu przejechać i zależy mi bardziej na poprawie i utrzymaniu wytrzymałości do dłuższych przejażdżek (obecnie robię przejażdżki na poziomie 100-120 km raz w tygodniu i 4-5x po 40-50 km w tygodniu jeśli pogoda na to pozwala), więc preferowałbym naturalnie zmieniające się opory toczenia niż typowy plan treningowy. 

Z góry dziękuję za pomoc ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...