SpiNNer2020 Napisano 15 Maja 2021 Napisano 15 Maja 2021 Cześć, regularnie na gravelu brudzę skarpetki od łańcucha ... znacie jakieś skuteczne metody usuwania smaru z odzieży? Zwykłe pranie nie pomaga. Wiem, że najlepszym rozwiązaniem jest dbałość o czystość napędu, ale przy jeździe po piaskach czy żwirach muszę akceptować raz na jakiś czas brudną nogę No i nie chcę się ograniczać do czarnych skarpet pozdrawiam Paweł Cytuj
chudzinki Napisano 15 Maja 2021 Napisano 15 Maja 2021 Skarpetki od łańcucha? Hmmm... Zakładaj stopki 😀. Cytuj
spidelli Napisano 23 Maja 2021 Napisano 23 Maja 2021 Na czarnym mniej widać A serio - może za dużo smaru używasz? Może warto - po przesmarowaniu czy naoliwieniu i rozprowadzeniu zebrać nadmiar? Możesz też - między serwisami - po prostu zebrać ten "miodek" szmatką. Ostatnio byłem zdziwiony, ile się tego dziadostwa zrobiło na szosówce, na której kręcę na trenażerze - jednak kurzy się wszędzie. Cytuj
kreciol Napisano 28 Lipca 2021 Napisano 28 Lipca 2021 Płyn do naczyń i niech się moczą jakieś 30minut przed praniem.. Można pasty BHP mydlanej do rąk użyć, ale tej bez ścierniwa... Cytuj
Mareq_BB Napisano 28 Lipca 2021 Napisano 28 Lipca 2021 Mi zadziałało użycie pianki Fenwicks do napędu. Tak samo używam jej do mycia rąk po robocie przy rowerze albo samochodzie . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi