SpiNNer2020 Napisano 15 Maja 2021 Udostępnij Napisano 15 Maja 2021 Cześć, regularnie na gravelu brudzę skarpetki od łańcucha ... znacie jakieś skuteczne metody usuwania smaru z odzieży? Zwykłe pranie nie pomaga. Wiem, że najlepszym rozwiązaniem jest dbałość o czystość napędu, ale przy jeździe po piaskach czy żwirach muszę akceptować raz na jakiś czas brudną nogę No i nie chcę się ograniczać do czarnych skarpet pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 15 Maja 2021 Udostępnij Napisano 15 Maja 2021 Skarpetki od łańcucha? Hmmm... Zakładaj stopki 😀. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 23 Maja 2021 Udostępnij Napisano 23 Maja 2021 Na czarnym mniej widać A serio - może za dużo smaru używasz? Może warto - po przesmarowaniu czy naoliwieniu i rozprowadzeniu zebrać nadmiar? Możesz też - między serwisami - po prostu zebrać ten "miodek" szmatką. Ostatnio byłem zdziwiony, ile się tego dziadostwa zrobiło na szosówce, na której kręcę na trenażerze - jednak kurzy się wszędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreciol Napisano 28 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2021 Płyn do naczyń i niech się moczą jakieś 30minut przed praniem.. Można pasty BHP mydlanej do rąk użyć, ale tej bez ścierniwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mareq_BB Napisano 28 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2021 Mi zadziałało użycie pianki Fenwicks do napędu. Tak samo używam jej do mycia rąk po robocie przy rowerze albo samochodzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi