sebekfireman Napisano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Żywotność kasety zależy od żywotności łańcucha i raczej nikt tego nie określi gdyż za dużo czynników ma na to wpływ. A żywotność kółeczek przy przerzutce to około 10000 km (i w Alivio i w XT przy takim dystansie dolne kółeczko u mnie zostanie bez ząbków) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maki Napisano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Ja rozumiem że wiele czynników ma na to jakiś wpływ ale są jakieś widełki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 7 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 No widełki są od ok. 5000 km do ok. 20000 km U mnie np. jest to około 10000 km (+/- 2000 km) i nie ważne czy mam XT czy ALIVIO to przy takim dystansie najczęściej mi napęd pada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 U mnie w Alivio kółka nadawały się do wymiany po 4500km bo zrobiły się kompletnie ostre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.