cmgcmg Napisano 14 Maja 2021 Udostępnij Napisano 14 Maja 2021 Witam. Mam problem z licznikiem rowerowym Decathlon BC500 , mianowicie mruga on w tym miejscu ,gdzie powinien pokazywać kilometry. Licznik był kupiony na początku maja i był już ustawiany- rozmiar koła, godzina itp. Nadajnik od licznika znajduje się na tylnym kole, bo na przednie nie pasował ,ponieważ to jest rower z dynamem w pieście. Wiem,że na początku też był ten problem z mruganiem ,ale w końcu licznik udało się ustawić ,że nie mrugał ,tylko w tym problem, że nie ja go ustawiałem. Kilka dni po założeniu poszedłem do piwnicy, bo musiałem jechać do miasta i wypróbowałem licznik i znowu mrugał. Później wróciłem z miasta , założyłem licznik z powrotem i pokazywał kilometry normalnie. Dzisiaj poszedłem napompować rower, włączyłem licznik i cały czas mruga parę razy, po czym sam się wyłączy. Co mam zrobić, żeby nie mrugał i pokazywało się z jaką prędkością jadę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 14 Maja 2021 Udostępnij Napisano 14 Maja 2021 W Deca wymienisz na nowy bez żadnego problemu, paczkomatem za darmo oddajesz chyba że kupowałeś stacjonarnie wtedy zwracasz w sklepie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huskarl Napisano 14 Maja 2021 Udostępnij Napisano 14 Maja 2021 A to nie jest tak, ze ten licznik miga gdy nie ma synchronizacji z czujnikiem prędkości? Może na tylnym kole to dla niego za daleko. Dodatkowo, może masz jakąś lampkę zainstalowaną która włączona zakłóca licznik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cmgcmg Napisano 16 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2021 Wczoraj i dzisiaj licznik zadziałał. Jak się uruchamiał, to kręciłem kołem . Na początku też mrugał,ale później zaczął odczytywać prędkość normalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.