Eathan Napisano 14 Maja 2021 Udostępnij Napisano 14 Maja 2021 Staram się zmusić posiadane przeze mnie urządzenia Garmina to synchronizacji ze Stravą/Connectem. Używam licznika EDGE 830 oraz smartwaha Garmina. Zależy mi na czymś takim: licznik EDGE automatyczna synchronizacja z garmin connect, aktywność publiczna automatyczna synchronizacja ze stravą, aktywność publiczna, smartwatch automatyczna synchronizacja z garmin connect, aktywność prywatna brak synchronizacji ze stravą, I teraz jestem na etapie takim, że EDGE bez problemu synchronizuje się z Connectem i Strava. Aktywności są publiczne. Równocześnie smartwatch też się synchronizuje i aktywności są publiczne. Dodatkowo aktywności ze smartwatcha lecą do Stravy Nie potrafię wymusić tego, aby aktywności z zegarka były prywatne i nie trafiały do Stravy. Pytanie czy da się to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 14 Maja 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Maja 2021 Ze Stravą synchronizuje się konto GC a nie konkretne urządzenie, poza tym ustawienia prywatności na Stravie są zarządzane przez Stravę, która nie ma pojęcia o urządzeniach (jedynie wyświetla czym zarejestrowano aktywność). Bez dodatkowego skryptu, który usuwałby/zmieniałby ustawienia aktywności po jej dodaniu się nie obejdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 14 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2021 @safian a ten skrypt to gdzie trzeba dodać i odpalić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 14 Maja 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Maja 2021 Nie wiem, być może jest jakaś appka, która coś takiego ogarnia. Zakładam jednak, że zadając pytanie na forum sprawdziłeś i takowej nie znalazłeś. Także appkę/skrypt musisz napisać samodzielnie a potem odpalić na jakimś serwerze w zależności od użytej technologii. https://developers.strava.com/docs/webhooks/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nctrns Napisano 14 Maja 2021 Udostępnij Napisano 14 Maja 2021 To co się dzieje "za kurtyną": Urządzenie rejestruje aktywność > synchronizacja z Garmin Connect > GC synchronizuje ze Stravą Garmin Connect ma globalne (takie samo dla wszystkich urządzeń) ustawienie prywatności dla nowych aktywności (https://connect.garmin.com/modern/settings/privacySettings) oraz synchronizacji ze Stravą. Garmin Connect działa więc na zasadzie "wszystko albo nic" w obu kwestiach. Żeby zrobić to tak jak ty chcesz zrobić, musiałbyś napisać do suportu Garmina, ładnie poprosić żeby wprowadzili osobne ustawienia prywatności i synchronizacji ze Stravą dla każdego urządzenia podpiętego pod konto oraz liczyć że cię wysłuchają i to zaimplementują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.