SzymonSaga Napisano 11 Maja 2021 Udostępnij Napisano 11 Maja 2021 Dzień dobry, Cześć Planuje rozpocząć swoją przygodę z rowerami. Będę jeździł po okolicznych szosach i ścieżkach rowerowych. Szukam roweru do 2500 złotych, nowego lub używanego, kompletnie się na tym nie znam, nie wiem jaki rozmiar ramy powinienem wybrać, mam 182 cm, ważę 75 kg. Z tego co powierzchownie czytałem z nowych rowerów mieszczący się w tym przedziale polecany jest Romet Huragan 1. Liczę na jakieś propozycje z waszej strony i informacje na co powinienem zwrócić uwagę kupując nową lub używaną szosówkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 12 Maja 2021 Udostępnij Napisano 12 Maja 2021 A w jakim sklepie znajdziesz tego huragana? Temat ogólnie bardzo szeroki. Rowery szosowe są stosunkowo drogie i te 2500 przy dzisiejszych cenach nie wystarcza nawet na podstawowe modele większych producentów, szczerze mówiąc tych "małych" też niekoniecznie. Gdybyś znalazł tego huragana 1 2021 to byłaby zdecydowanie najlepsza opcja w tej kasie jeśli chodzi o nówki. W przypadku używanych jest już jakieś pole do popisu i można znaleźć coś przyzwoitego. Jeśli chodzi o rozmiar to potrzebujesz czegoś z poziomą w granicach 54-56 w zależności od geometrii roweru. https://www.olx.pl/oferta/btwin-triban-540-pelne-shimano-105-2x11-mavic-CID767-IDJNVWd.html Nic lepszego za taką kasę nie kupisz, przydałyby się tylko dokładniejsze zdjęcia napędu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.