keltu Napisano 10 Maja 2021 Udostępnij Napisano 10 Maja 2021 Rozglądam się za jakimś tanim (100-150 zł) licznikiem GPS, z tego co widzę w polsce raczej nic nie dostanę pomijając używki. Na Aliexpress trafiłem na markę iGPSPORT i model licznika iGS10S , widzę że wpadły mi jakieś kupony ostatnio i końcowo zapłaciłbym za niego ok 110 zł. Warto? Są jakieś alternatywy warte uwagi w tej cenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 10 Maja 2021 Udostępnij Napisano 10 Maja 2021 Bryton rider 15 wg. mnie najtańszy sensowny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 10 Maja 2021 Udostępnij Napisano 10 Maja 2021 Ten igs10s jest bardzo ok. Typowe są problemy jak z każdym tanim (do 800zł) licznikiem GPS czyli dokładność pomiaru dystansu i prędkości (w oparciu o gps) na poziomie nawet -10%, pomiar wysokości oparty o czujnik barometryczny bez możliwości kalibracji. Bateria starcza na zauważalnie dłużej niż w przypadku brytona. Łączność że stracą itp. analogiczna jak w przypadku innych tanich liczników - poprzez aplikację mobilną. Aplikacja prosta i sprawnie działająca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 10 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2021 Bryton niestety poza budżetem, chyba się zdecyduję na tego igs10s z tego co widzę obsługuje nawet ANT+ więc w razie czego można by sparować z jakimiś dodatkowymi czujnikami np. kadencji. Na dokładnym pomiarze prędkości mi tak bardzo nie zależy do tego kupiłbym coś po kablu, ale fajnie jakby przejechany dystans był w miarę dokładny. Mam jeszcze jedno pytanko, wie ktoś czym to jest zasilane? Wymienna bateria czy jakiś wbudowany aku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 10 Maja 2021 Udostępnij Napisano 10 Maja 2021 ANT+ to konieczność. BLE jest bardzo kapryśne - długo się łączy, zrywa połączenie - ANT + jest o niebo bardziej stabilne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 10 Maja 2021 Udostępnij Napisano 10 Maja 2021 2 godziny temu, keltu napisał: Bryton niestety poza budżetem, chyba się zdecyduję na tego igs10s z tego co widzę obsługuje nawet ANT+ więc w razie czego można by sparować z jakimiś dodatkowymi czujnikami np. kadencji. Na dokładnym pomiarze prędkości mi tak bardzo nie zależy do tego kupiłbym coś po kablu, ale fajnie jakby przejechany dystans był w miarę dokładny. Mam jeszcze jedno pytanko, wie ktoś czym to jest zasilane? Wymienna bateria czy jakiś wbudowany aku? Taniej niż dodatkowy po kablu dokupić czujnik prędkości po ant+. Kwestia 30-50zl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 20 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 Kupiłem sobie go ostatecznie i już doleciał, ale mam pytanko odnośnie uchwytu, jak to chwycić tak jak na zdjęciu #1 czy dwoma oringami #2 ? Wołam @KrissDeValnor bo kiedyś wspominałeś że masz tego IGS'a. 😛 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 20 Maja 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 U mnie się trzyma na jednym - istotne, żeby się nie przesuwał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.