Skocz do zawartości

[Licznik] Najtańszy sensowny licznik z GPS

keltu

Rekomendowane odpowiedzi

Rozglądam się za jakimś tanim (100-150 zł) licznikiem GPS, z tego co widzę w polsce raczej nic nie dostanę pomijając używki. Na Aliexpress trafiłem na markę iGPSPORT i model licznika iGS10S , widzę że wpadły mi jakieś kupony ostatnio i końcowo zapłaciłbym za niego ok 110 zł. Warto? Są jakieś alternatywy warte uwagi w tej cenie?

Ten igs10s jest bardzo ok. Typowe są problemy jak z każdym tanim (do 800zł) licznikiem GPS czyli dokładność pomiaru dystansu i prędkości (w oparciu o gps) na poziomie nawet -10%, pomiar wysokości oparty o czujnik barometryczny bez możliwości kalibracji. Bateria starcza na zauważalnie dłużej niż w przypadku brytona. Łączność że stracą itp. analogiczna jak w przypadku innych tanich liczników - poprzez aplikację mobilną. Aplikacja prosta i sprawnie działająca.

Bryton niestety poza budżetem, chyba się zdecyduję na tego igs10s z tego co widzę obsługuje nawet ANT+ więc w razie czego można by sparować z jakimiś dodatkowymi czujnikami np. kadencji. Na dokładnym pomiarze prędkości mi tak bardzo nie zależy do tego kupiłbym coś po kablu, ale fajnie jakby przejechany dystans był w miarę dokładny.

Mam jeszcze jedno pytanko, wie ktoś czym to jest zasilane? Wymienna bateria czy jakiś wbudowany aku?

2 godziny temu, keltu napisał:

Bryton niestety poza budżetem, chyba się zdecyduję na tego igs10s z tego co widzę obsługuje nawet ANT+ więc w razie czego można by sparować z jakimiś dodatkowymi czujnikami np. kadencji. Na dokładnym pomiarze prędkości mi tak bardzo nie zależy do tego kupiłbym coś po kablu, ale fajnie jakby przejechany dystans był w miarę dokładny.

Mam jeszcze jedno pytanko, wie ktoś czym to jest zasilane? Wymienna bateria czy jakiś wbudowany aku?

Taniej niż dodatkowy po kablu dokupić czujnik prędkości po ant+. Kwestia 30-50zl.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...