Skocz do zawartości

[Sztyca Regulowana] Giant Anthem 3 27.5 2016

Heroes133

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie.

Jeżdżę sobie rowerem Giant Anthem 3 27.5 z 2016r, super mi się nim śmiga i brakuje w nim tylko jednego.... regulowanej sztycy siodełka.

W serwisie do którego jeżdżę powiedzieli mi, że do tego modelu sztyca regulowana nie podejdzie.

I tu moje pytanie do was, chce się upewnić czy na pewno nie da rady do tego roweru zamontować regulowanej sztycy a jeśli da się czy wiecie kto mi to może zrobić w okolicach Krakowa?

Dzięki wielkie z góry i pozdrawiam.

https://www.giant-bicycles.com/pl/anthem-27dot5-3-2016

Napisano
Cytat

Nie wsadzisz tam droppera

Sztyca się mieści ale aktywator Ci nie wejdzie więc wszystkie regulowane sztyce odpadają

Tak mi napisał ziomek z serwisu.

Napisano

Ziomki z serwisów różne głupoty gadają. Średnicę masz bankowo pod Giantowskiego Contact Switcha i raczej też na pewno jest port by puścić przewód. Jak chcesz się upewnić to się pytaj ludzi co przy tym robią a nie jakiś ziomków. Tyrknij na Armii Krajowej w Krk i wszystko ci powiedzą i zrobią jak będziesz chciał. 

Napisano

Zawsze jakaś wejdzie, najwyżej z kablem na zewnątrz. Patrz tylko na długość rury, pomierz jaką masz teraz, ile się maksymalnie w ramie chowa i na podstawie tego kupujesz odpowiednią. Może być tak, że np 150mm nie da rady do Twojego wzrostu ale 125 już tak.

• Mod Team
Napisano

Prawda jest taka że mykmyka zamontujesz do każdej ramy. Nawet jak jest wewnętrzne prowadzenie linki i nie ma otworu na jej wyjście. Wystarczy chwila zabawy z wiertarką.

Napisano
16 minut temu, Tyfon79 napisał:

Ziomki z serwisów różne głupoty gadają. Średnicę masz bankowo pod Giantowskiego Contact Switcha i raczej też na pewno jest port by puścić przewód. Jak chcesz się upewnić to się pytaj ludzi co przy tym robią a nie jakiś ziomków. Tyrknij na Armii Krajowej w Krk i wszystko ci powiedzą i zrobią jak będziesz chciał. 

Dzięki za poradę, zadzwoniłem do chłopaków i będę musiał podjechać z rowerem i mi powiedzą co i jak.

Myślę że jutro się do nich wybiorę.

Dam znać czy się udało.

• 3 miesiące temu...
Napisano

@Heroes133jeżeli będziesz mógł zamontować sztycę z wewnętrznym prowadzeniem linki i o skoku 150mm to polecam popatrzeć na Decathlon. Mają sztyce TranzX za 550zł. TranzX to producent OEM który robi sztyce dla dla Meridy, Gianta i kilku innych. Sklep Cainreactioncycles sprzedaje te sztyce lód swoją marką za większą kasę. 

P.S.

Mają tylko sztyce o średnicy 31.6mm.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...