Krystian_ Napisano 8 Maja 2021 Udostępnij Napisano 8 Maja 2021 Witam, mam pewien problem z amortyzatorem przednim Sr Suntour XCM HLO 100mm mianowicie zauważyłem że z prawej goleni(tam gdzie jest hydrauliczna BLOKADA skoku) słychać taki jakby szum podczas uginania amortyzatora na kamieniach, dziurach. Czy to normalne ze słychać taki dzwięk? Blokada hydrauliczna działa. Amortyzator również gorzej pracuje, jest twardszy, pracuje mniej płynnie. Dodam że amortyzator przejechał 30-40km od wycięcia go z kartonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
To_JaT Napisano 8 Maja 2021 Udostępnij Napisano 8 Maja 2021 Zrób serwis zerowy, będzie pracować milion razy lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Maja 2021 Udostępnij Napisano 9 Maja 2021 A co ma Twoja porada do pytania? To normalne, bo jest tam olej, który przeciska się przez tłumik podczas pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
To_JaT Napisano 9 Maja 2021 Udostępnij Napisano 9 Maja 2021 7 godzin temu, Krystian_ napisał: Amortyzator również gorzej pracuje, jest twardszy, pracuje mniej płynnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Maja 2021 Udostępnij Napisano 9 Maja 2021 Masz rację, nie doczytałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 9 Maja 2021 Udostępnij Napisano 9 Maja 2021 To jest budżetowa atrapa amortyzatora. Nie ma co się spodziewać cudów. Możesz spróbować go rozkręcić i nasmarować. Smar do sprężyny: https://activia.sgl.pl/cena/oleje-i-smary/smary/do-amortyzatorlw_smar-do-sprazyn-amortyzatorlw/1045 Smar do tulei ślizgowych i uszczelek kurzowych: https://activia.sgl.pl/cena/oleje-i-smary/smary/do-amortyzatorlw_specjalistyczny-smar-do-amortyzatorlw/1858 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
To_JaT Napisano 9 Maja 2021 Udostępnij Napisano 9 Maja 2021 Tak i za smary z dostawą zapłaci 20% ceny nowego amora za smary xD Zwykły łt43 się bardzo dobrze nada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 9 Maja 2021 Udostępnij Napisano 9 Maja 2021 @To_JaT tylko licz się z tym że używając zwykłu łt43 doprowadzi tego XCM-a do bardzo mulącej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
To_JaT Napisano 9 Maja 2021 Udostępnij Napisano 9 Maja 2021 Nie prawda. Na maśle srama będzie tak samo tępo działać. Będzie miał mniej tarcia i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 10 Maja 2021 Udostępnij Napisano 10 Maja 2021 To powodzenia przy efektach po użytkowaniu smaru Lt43. Mam specjalny smar do slizgow i uszczelek gdyby ktoś chcial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
To_JaT Napisano 10 Maja 2021 Udostępnij Napisano 10 Maja 2021 A ja uważam że łt bardzo dobrze się nadaje i szkoda kasy na jakieś wynalazki do takiej klasy widelca. Będzie chodzić na tym i tym tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi