Skocz do zawartości

[Gripy] Syncrosa połączone z manetką, a nowe gripy.

oalan1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, mam pewien problem, chciałem sobie zmienić gripy na ESI, ale mam scotta scale 920, który posiada manetkę 3-stopniową, której obejma nachodzi na gripy, po czym stają się jedną całością.

Wygląda to mniej więcej tak:

16694_800.jpg

Czy ktoś już rozwiązywał taki problem i może mi podpowiedzieć co mogę zrobić żeby spokojnie założyć nowe gripy, innej firmy?

Napisano

O ile pamiętam po odkręcaniu z gripa zdejmujesz podkładkę pod manetkę i tak wyposażoną manetkę możesz przykręcić bezpośrednio do kierownicy. 

Napisano

Jest taki adapter, który pozwala zamontować dżwignę osobno.  Wtedy bez problemu można zastosować gripy bez obejmy.Ja dostałem takowy u dealera Scott.

Napisano

Ja się podepnę trochę bo problem podobny. W RR XC500 lewy grip jest krótszy i wchodzi pod manetkę blokady amora (Combolock - coś jak Revoshift).

Standardowe gripy chciałem sobie zamianieć na Ergony ale różnica w długości trochę blokuje taką możliwość a wolę uniknąć cięcia nowych gripów, które mają jakiś tam profil fabryczny.

Znacie jakieś opcje godne polecenia gdzie gripy są różnej długości czy zostają mi tylko piankowe chwyty?

• Mod Team
Napisano

A to nie jest tak, że w RR XC500 manetka nachodzi na lewy grip, natomiast długość lewego i prawego jest taka sama? Weryfikowałeś to?

ESI nie obracają się na kierownicy, nawet po kilkukrotnym ich zdejmowaniu i zakładaniu.

• Mod Team
Napisano

No to jest nowość. Masz dwie opcje, zmiana gripów i manetki blokady lub rzeźba jednego grupa. Ewentualnie w grę wchodzi jeszcze zaakceptowanie dłuższego lewego chwytu i obecnej blokady.

Są dedykowane gripy do manetek obrotowych, jednak nie sądzę, żeby do manetki RR pasowały P&P.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...