oalan1 Napisano 8 Maja 2021 Napisano 8 Maja 2021 Cześć, mam pewien problem, chciałem sobie zmienić gripy na ESI, ale mam scotta scale 920, który posiada manetkę 3-stopniową, której obejma nachodzi na gripy, po czym stają się jedną całością. Wygląda to mniej więcej tak: Czy ktoś już rozwiązywał taki problem i może mi podpowiedzieć co mogę zrobić żeby spokojnie założyć nowe gripy, innej firmy?
Q_u Napisano 8 Maja 2021 Napisano 8 Maja 2021 W którym miejscu na zdjęciu obejma nachodzi na gripy. Bo ja tego nie widzę.
oalan1 Napisano 8 Maja 2021 Autor Napisano 8 Maja 2021 No właśnie bo ona jest również obejma dla gripa i śruba która trzyma manetke. Trzyma też gripa.
some1 Napisano 8 Maja 2021 Napisano 8 Maja 2021 O ile pamiętam po odkręcaniu z gripa zdejmujesz podkładkę pod manetkę i tak wyposażoną manetkę możesz przykręcić bezpośrednio do kierownicy.
oalan1 Napisano 8 Maja 2021 Autor Napisano 8 Maja 2021 No ale jest za szeroko, więc pewnie jakaś guma by się przydała co?
Mod Team safian Napisano 8 Maja 2021 Mod Team Napisano 8 Maja 2021 Nie dostałeś razem z rowerem takiej plastikowej podkładki? Jak nie to zapytaj u dystrybutora, ewentualnie pozostaje samoróbka 😛
oalan1 Napisano 8 Maja 2021 Autor Napisano 8 Maja 2021 Niestety nie i tak się zastanawiam co tam można wrzucić żeby nie latało hehe
KNKS Napisano 8 Maja 2021 Napisano 8 Maja 2021 Jest taki adapter, który pozwala zamontować dżwignę osobno. Wtedy bez problemu można zastosować gripy bez obejmy.Ja dostałem takowy u dealera Scott.
oalan1 Napisano 8 Maja 2021 Autor Napisano 8 Maja 2021 Tutaj widzę ktoś miał identyczny problem, ze sklepu nic nie dostanę więc coś tam muszę wrzucić plastikowego.
Lextalionis Napisano 13 Maja 2021 Napisano 13 Maja 2021 Ja się podepnę trochę bo problem podobny. W RR XC500 lewy grip jest krótszy i wchodzi pod manetkę blokady amora (Combolock - coś jak Revoshift). Standardowe gripy chciałem sobie zamianieć na Ergony ale różnica w długości trochę blokuje taką możliwość a wolę uniknąć cięcia nowych gripów, które mają jakiś tam profil fabryczny. Znacie jakieś opcje godne polecenia gdzie gripy są różnej długości czy zostają mi tylko piankowe chwyty?
Lextalionis Napisano 13 Maja 2021 Napisano 13 Maja 2021 @KSikorski dzięki ale rozważam tylko lock on-y. Po ciągle obracających się piankach od KCNC nie zamontuje na kierownicę niczego bez obejmy.
KSikorski Napisano 13 Maja 2021 Napisano 13 Maja 2021 ESI to silikon i nie da się ich obrócić. Prędzej je porwiesz niż obrócisz.
Mod Team bogus Napisano 14 Maja 2021 Mod Team Napisano 14 Maja 2021 A to nie jest tak, że w RR XC500 manetka nachodzi na lewy grip, natomiast długość lewego i prawego jest taka sama? Weryfikowałeś to? ESI nie obracają się na kierownicy, nawet po kilkukrotnym ich zdejmowaniu i zakładaniu.
Lextalionis Napisano 14 Maja 2021 Napisano 14 Maja 2021 @bogus92Być może w poprzedniej wersji tak było. U mnie jest różnica, na oko ze 3cm. Zdejmę go dzisiaj z wieszaka to sprawdzę dokładnie.
Lextalionis Napisano 14 Maja 2021 Napisano 14 Maja 2021 No więc moje są rożnej długości. Prawy ma ~13cm a lewy ~10,5cm.
Mod Team bogus Napisano 15 Maja 2021 Mod Team Napisano 15 Maja 2021 No to jest nowość. Masz dwie opcje, zmiana gripów i manetki blokady lub rzeźba jednego grupa. Ewentualnie w grę wchodzi jeszcze zaakceptowanie dłuższego lewego chwytu i obecnej blokady. Są dedykowane gripy do manetek obrotowych, jednak nie sądzę, żeby do manetki RR pasowały P&P.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.