Mod Team bogus Napisano 7 Maja 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Maja 2021 Forumowicze, Która zębatka i dlaczego będzie lepszym wyborem do korby Sram GXP z Boost. Potencjalnie biorę pod uwagę tylko Banless i Garbaruk, obie okrągłe, 34T. Jak z trwałością obu rozwiązań i jakie znaczenie w użytkowaniu ma zmienny offset w zębatkach Garbaruk w zależności od wielkości? Teoria wiem jak wygląda, pytanie i aspekt praktyczny. Jak z trzymaniem łańcucha w obu przypadkach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diablosss Napisano 7 Maja 2021 Udostępnij Napisano 7 Maja 2021 Używam zębatki Banless od 4 sezonów (w sumie 3 sztuki) tyle że owalne. Łańcuch trzyma się bardzo dobrze, trwałość po 9-10 k km zębatkę wyrzucam bo ma już zużyte zęby aczkolwiek pojeździłaby jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 3 Października 2021 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 3 Października 2021 Odświeżę, jako że jestem na etapie wyboru nowej zębatki. Czy ma ktoś z Was porównanie jak zachowują się zębatki Sram w porównaniu do Banless? Chodzi mi o kwestię trzymani łańcucha, kultury pracy, czy różny kształt zęba wpływa na działanie całości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 3 Października 2021 Udostępnij Napisano 3 Października 2021 Używam Sram-owych w wersji stallovej. BDB pod każdym względem i bardzo tanie, ale ja śmigam dla zabawy i przebiegi mam dość mizerne (dzielę na 2-3 rowery). Zębatki Sramolcowe mają taki kształt przypominający piłę......te Banless-owe to klasyka. Obserwując rowery klientów Banless wydaje się równie trwały albo i lepszy od oryginału, ale tańszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 3 Października 2021 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 3 Października 2021 Ja miałem stalową Srama, obecnie alu, zastanawiam się nad Banlessem. Najbardziej interesuje mnie głośność napędu z daną zębatką, o ile w ogóle jest jakaś różnica. Kształt zębów niewątpliwie jest inny, pytanie co jest lepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 3 Października 2021 Udostępnij Napisano 3 Października 2021 Banless znakomicie trzyma łańcuch. Nawet w wypadku przerzutki bez sprzęgła zgubienie łańcucha jest bardzo trudne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 3 Października 2021 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 3 Października 2021 @Galvatron masz porównanie z zębatką Srama? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 3 Października 2021 Udostępnij Napisano 3 Października 2021 @bogus92 Niestety nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.