Cruznomad Napisano 7 Maja 2021 Udostępnij Napisano 7 Maja 2021 Witam, jestem posiadaczem hamulców hydraulicznych tektro auriga, hamulce te przez rok sprawowały się znakomicie ,gdy zapowietrzyły się nie umiejętnie wlałem dot 4 i tak jeździłem po jakimś czasie klamka przestała odbijać do końca około 1cm-2 ,natomiast nadal jeździłem wkońcu hamulce nie odbijały szorowały o tarcze i nie dało się zrobić tzw restu więc zgodnie z filmikiem na Yt chciałem wyjąć tłoczki porządnie wyczyścić jak i klamkę w razie potrzeby wymienić uszczelki Ale niestety tłoczki są chyba zapieczone nie mogę ich wyjąć próbowałem wiele sposobów takich jak strzykawka i woda czy da się jakoś uratować te klocki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
To_JaT Napisano 7 Maja 2021 Udostępnij Napisano 7 Maja 2021 Masz hamulce do wyrzucenia.. Tektro pracuje tylko i wyłącznie na olej mineralny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 7 Maja 2021 Udostępnij Napisano 7 Maja 2021 A sprawdzałeś specyfikację? Chyba nie są na DOT. EDIT. Nie zauważyłem poprzedniego postu 😀. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
To_JaT Napisano 7 Maja 2021 Udostępnij Napisano 7 Maja 2021 Dla potomnych jeśli będą szukać po nazwie z problemem zapieczonych/ciężko chodzących tłoczków. Ta pasta zdziała cuda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruznomad Napisano 7 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2021 Czyli ta pasta by pomogła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
To_JaT Napisano 7 Maja 2021 Udostępnij Napisano 7 Maja 2021 Nie, bo twoje hamulce się do niczego nie nadają. DOT jest bardzo żrący dla uszczelnień hamulca, przez to ci się zapiekły tłoczki. Podesłałem tą pastę żeby ktoś szukający po frazie mógł skorzystać z info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 7 Maja 2021 Udostępnij Napisano 7 Maja 2021 27 minut temu, To_JaT napisał: Ta pasta zdziała cuda Jeśli pod wplywem DOT'a guma uszczelek spuchła, to obawiam sie, że ten smar pomoże tylko chwilowo (tloczki zaczną się przesuwać), ale po jakimś czasie pojawią się przecieki. Guma jest już zniszczona. P.S. @To_JaT był szybszy 🙂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruznomad Napisano 7 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2021 Dobrze a jakie polecacie hamulce? Hydrauliczne czy jednak mechaniczne ,parę hamulców do 200zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
To_JaT Napisano 7 Maja 2021 Udostępnij Napisano 7 Maja 2021 Mt200 lub używane avid bb7 + klamka fr5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 7 Maja 2021 Udostępnij Napisano 7 Maja 2021 46 minut temu, Cruznomad napisał: Dobrze a jakie polecacie hamulce? Hydrauliczne czy jednak mechaniczne ,parę hamulców do 200zł Dobrze a jakie polecacie hamulce? Hydrauliczne czy jednak mechaniczne ,parę hamulców do 200zł TEKTRO HD M275 hydrauliczny hamulec tarczowy do rowerów górskich rower MTB hamulce przednie i tylne 900/1600mm|Bicycle Brake| - AliExpress Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruznomad Napisano 7 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2021 Dobrze dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.