simug Napisano 6 Maja 2021 Udostępnij Napisano 6 Maja 2021 Witam, jak w temacie, potrzebuje śruby, tulejki mocującej klamkę hamulca. Osprzęt pochodzi z CUBE ltd 29er 2012. Znalazłem ale cała klamka plus śruba ... jest to w ogóle do ogarnięcia ? Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
To_JaT Napisano 6 Maja 2021 Udostępnij Napisano 6 Maja 2021 Chodzi o to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simug Napisano 6 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2021 Niestety nie, bardziej chodzi o samą śrubę, tuleje, co mocuje klamkę do całej „dźwigni” hamulca ... ale dzięki bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
To_JaT Napisano 6 Maja 2021 Udostępnij Napisano 6 Maja 2021 (edytowane) A, już wiem. Myślę, że bez kupowania drugiej klamki tego nie dostaniesz. Warto trochę podrutować. Ja bym dał śrubkę na wymiar z płaskim łbem i nakrętkę od spodu. Tu jest do kupienia ale cena raczej nie ciekawa https://www.google.com/search?q=formula+rx&client=firefox-b-d&sxsrf=ALeKk03E2zaYrkX2ZVti-vzjrkZU9MW3ow:1620330561964&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjkzMHc6bXwAhVus4sKHSByAAcQ_AUoAnoECAEQBA&biw=1600&bih=739#imgrc=_DWfjpIrcZKBAM Edytowane 6 Maja 2021 przez To_JaT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simug Napisano 6 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2021 „Zdrutowac” to nie problem ... bez sensu, zawsze tak jest, ze jak chce się coś ogarnąć w rowerze to trzeba kupić albo całość albo całość ... trudni jak tylko taka opcja zostanie 🤷🏻♂️ Gdyby chodziło o wkręcenie śruby z tak zwanym łbem zamkowym to nie pytał bym Was na forum 🤷🏻♂️, bo to żadna sztuka ...popytam, poszukam może ktoś ma coś używanego. jednak bardzo dziękuje za odpowiedź, podpowiedz Taka śruba z reszta nie spełnia zadania bo jak, za bardzo ja ściągniemy to klamka nie działa płynnie, a jak za mało dokręcony to jest luźna, na tak zwany chłopski rozum po to jest ta tułajka w oryginale, żeby działała jak należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
To_JaT Napisano 6 Maja 2021 Udostępnij Napisano 6 Maja 2021 Ja tam tak miałem w guide i chodziło bez zarzutu + było estetycznie wykonane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simug Napisano 6 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2021 „Zdrutowac” to nie problem ... bez sensu, zawsze tak jest, ze jak chce się coś ogarnąć w rowerze to trzeba kupić albo całość albo całość ... trudni jak tylko taka opcja zostanie 🤷🏻♂️ Haha, nie mówię, ze nie bylo ogarnięte jak należy, ale ja wolał bym oryginał albo przynajmniej coś co pasuje co oryginału ... Nie pytał bym na forum gdyby trzeba byki wkręcić śrubkę, pytam bi trzeba „konkretna śrubkę” dzieki ogromne za zaangażowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simug Napisano 23 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2022 A czy istnieje możliwość założenia takiego mocowania od np Cura lub Cura 4 ? poniewaz do tego modelu są dostępne jeszcze klamki natomiast do formuła RX niestety nie mogę znaleźć. dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi