Skocz do zawartości

[amortyzator] Xc Do 400 Zł

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ten Duke to zadna okazja . Za 400 zł amor z ponad 4 k przebiegu hmm mimo iz to RS ja bym tego nie kupował :) Lepiej chyba nowego Axona niz zuzytego Duka

Napisano
Ten Duke to zadna okazja . Za 400 zł amor z ponad 4 k przebiegu hmm mimo iz to RS ja bym tego nie kupował :) Lepiej chyba nowego Axona niz zuzytego Duka

Jasne, tym bardziej że na dzien dobry trzeba jeszcze bedzie wywalic na serwis.

Tez szukam czegos za max 350-400 zl i to mi wpadlo w oko:

http://www.allegro.pl/item155609250_nowy_s...ksport_pl_.html

Myslicie ze mozna kupic cos lepszego biorąc pod uwage tylko nowy sprzet?

Za 50 zł wiecej jest Suntour Epicon, powietrzniak, ale ma mniej regulacji.

• 8 miesięcy temu...
Napisano

witam, duzo czasu szukam amortyzatora do mojej mms 500, szukam czegos oczywiscie 80mm...na allegro poluje caly czas, praktycznie zero uzywek w przedziale w jakim szukam, jak juz jakas, to zajechana.. zauwazylem ze xc-pro dta moge miec za 400 zl, regulacja skoku 60-120, System: powietrze/olej i tu pojawia sie moje pytanie, z tego co sie dowiedzialem, powietrza nie reguluje sie cisnieniem, lecz pokretlem przy goleni.. kots ma doswiadczenia z tym amorem? jak ew. podejdzie pod moje 65 kg?

pozdrawiam

edit:

wyszukiwarka wyrzuca zbyt mało na temat xc-pro-dta aby wyciagnac jakie kolwiek wnioski, wiekszosc postow to na dodatek rocznik 05'... chcialem sie dowiedziec jak pracuje powietrze,a podlaczony zostalem pod temat nie dosc ze nie aktualny, to nic nie wnoszacy, bynajmniej dla mnie:) teraz nikt mi juz nie odpowie ..:)

• 10 miesięcy temu...
Napisano

Jak w temacie.Moj rower to kelly's madman 2005.Jezdze 60% w terenie.Widzialem temat z przedzialem cenowym amorow przod,ale zdjecia nie wchodza,przez co nie wiem jaki to jest amortyzator.Licze na odpowiedzi,i za kazda z gory dziekuje!Ps.:Moj obecny amor to xcp 75,lecz nie dziala juz sprawnie.

Napisano
Jak w temacie.Moj rower to kelly's madman 2005.Jezdze 60% w terenie.Widzialem temat z przedzialem cenowym amorow przod,ale zdjecia nie wchodza,przez co nie wiem jaki to jest amortyzator.Licze na odpowiedzi,i za kazda z gory dziekuje!Ps.:Moj obecny amor to xcp 75,lecz nie dziala juz sprawnie.

Z tego co czytałem (o ile dobrze czytałem) to:

- RS Dart 3 byłby możę dobry to Twojego Kellysa?

http://www.allegro.pl/item409604470_rock_s...ly_gratis_.html

- Dart 2 jest podobno jeszcze lepszy?!

http://www.allegro.pl/item411394631_rock_s...e_przegap_.html

Jeśli gadam głupoty czyli innymi słowy pier**lę to koledzy mnie poprawią i sprowadzą na ziemię! :icon_mrgreen:;):P

Napisano
Dart 2 jest podobno jeszcze lepszy?!

http://www.allegro.pl/item411394631_rock_s...e_przegap_.html

Jeśli gadam głupoty czyli innymi słowy pier**lę to koledzy mnie poprawią i sprowadzą na ziemię! :icon_wink::):D

Tak dokładnie gadasz głupoty :)

Dart 2 to niższy model niż 3 i nie może być od niego lepszy.

Główne różnice:

- Dart 2 nie ma blokady, tzn. ma opcjonalnie, ale rzadko się takie wersje zdarzają. No i w tym linku co podałeś nie ma blokady.

- Dart 3 jest lżejszy od 2 (>200g).

Napisano
Mysle ze tak,jakos dozbieram.

Jak dasz radę mieć 500zł, to dozbieraj i poszukaj używanego R7, za tą cenę już kupisz i masz ładny amorek powietrzny. Ja bym w tą stronę szukał.

Napisano

No tak, ale wystarczy popatrzeć po forum i po zakończonych aukcjach w allegro, że można kupić w dobrym stanie za mniej niż 500zł. Np. kolega kupił ostatnio wersję Platinum za 400zł.

Napisano

Siema,

Mam fulla Ghost ASX 4500 z amorkiem z przodu RST Gila T5, chciałbym go wymienic na cos lepszego za tez cos w okolicach 400zł. Czy ten RockShox do ktorego ktos wczesniej podał linka http://www.allegro.pl/item409604470_rock_s...ly_gratis_.html opłaca sie brac? Czy moze celowac lepiej w jakas wysoka wersje Suntoura XCR? Rower wykorzystuje troche w terenie, troche na asfalcie, ale zdarzy mi sie tez czasem troszke poskakac z nizszych hopek i nie chcialbym zeby amorek sie od razu rozwalił... Pomóżcie prosze!

Napisano

A jeszce jedno:

Mam mozliwosc kupienia Rock Shox Tora 318 Solo Air uzywanego za 500zł. Czy to bylaby duzo lepsza opcja? Czytalem na jakiejs stronie, ze amortyzator dobrze sprawuje sie tez u osob wazacych > 90kg. Ja waze 62 i wolalbym, zeby chodzil w miare lekko. Poza tym co z okazjonalnym wykorzystywaniem takiego amorka do malych skokow itp., nie bylo by z tym problemow?

Napisano
Poza tym co z okazjonalnym wykorzystywaniem takiego amorka do malych skokow itp., nie bylo by z tym problemow?

To nie jest widelec do skakania :) Zależy co rozumiesz pod pojęciem "małe skoki" . Bo można sobie zeskoczyć z krawężnika, a można też z 2-metrowej hopy :D

Napisano

Przez male hopki rozumiem ze czasem mi sie zdarzy z 50cm skoczyc na przykład :) I ogolnie bardziej agresywna jazda, ale bez strasznych szalenstw.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...