vpablov Napisano 5 Maja 2021 Udostępnij Napisano 5 Maja 2021 kupię manetkę blokady skoku, dwufunkcyjną (damper+amortyzator) Z chęcią wymieniłbym na jakąś inną, ma ktoś pomysł co mogłoby pasować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekCH Napisano 5 Maja 2021 Udostępnij Napisano 5 Maja 2021 A co jest złego w tej manetce Foxa? Mam w Orbei manetkę Squid Lock Orbea SQUIDLOCK 3 Position Lever from Bike Bling Mam Foxa 34 FIT4 więc mam trzy pozycje tłumienia kompresji - open, trail, closed. Z manetki jestem zadowolony, ale nie bardzo mam porównanie do innych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vpablov Napisano 5 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2021 (edytowane) Badziewna, dzisiaj złamałem ją udem. Pytanie do bardziej zaznajomionych z tematem, czy taka manetka 3 pozycyjna u mnie zadziała ? Amortyzator Fox 32 Sc - float, factory tłumik fit 4, 100mm , damper fox float dps. Edytowane 5 Maja 2021 przez vpablov Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vpablov Napisano 10 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2021 Zakupiłem manetkę Squidlock, opcja ze sterowaniem droperem , na jednej obejmie. Kilka słów podsumowania, wykonanie , materiał, inna liga , niż Fox. W amortyzatorze wycenianym katalogowo na 6 k zł, to wstyd wstawiać takie coś. Wracając do podsumowania , posiada trzy tryby pracy , otwarty , pośredni, zamknięty. W damperze można wyczuć tryb pośredni, zawieszenie jest bardziej usztywnione, mniej pompuje. Odnośnie amortyzatora, to ciężko wyczuć środkowy tryb. Z wymiany jestem bardzo zadowolony (manetka od dropera, też zdecydowanie lepiej chodzi) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil1994 Napisano 21 Września 2021 Udostępnij Napisano 21 Września 2021 Czyli zastosowałeś manetkę 3 pos do amortyzatora który ma 2 pos blokadę i wszystko ładnie go blokuję? Złamałem druga ta sh*towa manetkę orginalna foxa i nie wydam kolejnych 300zl żeby pochodziło to 3 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vpablov Napisano 23 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2021 tak wszystko działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareckiabc Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia @vpablov hej mógłbym dopytać nt tej manetki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi