vpablov Napisano 5 Maja 2021 Napisano 5 Maja 2021 kupię manetkę blokady skoku, dwufunkcyjną (damper+amortyzator) Z chęcią wymieniłbym na jakąś inną, ma ktoś pomysł co mogłoby pasować? Cytuj
KrzysiekCH Napisano 5 Maja 2021 Napisano 5 Maja 2021 A co jest złego w tej manetce Foxa? Mam w Orbei manetkę Squid Lock Orbea SQUIDLOCK 3 Position Lever from Bike Bling Mam Foxa 34 FIT4 więc mam trzy pozycje tłumienia kompresji - open, trail, closed. Z manetki jestem zadowolony, ale nie bardzo mam porównanie do innych. 1 Cytuj
vpablov Napisano 5 Maja 2021 Autor Napisano 5 Maja 2021 (edytowane) Badziewna, dzisiaj złamałem ją udem. Pytanie do bardziej zaznajomionych z tematem, czy taka manetka 3 pozycyjna u mnie zadziała ? Amortyzator Fox 32 Sc - float, factory tłumik fit 4, 100mm , damper fox float dps. Edytowane 5 Maja 2021 przez vpablov Cytuj
vpablov Napisano 10 Maja 2021 Autor Napisano 10 Maja 2021 Zakupiłem manetkę Squidlock, opcja ze sterowaniem droperem , na jednej obejmie. Kilka słów podsumowania, wykonanie , materiał, inna liga , niż Fox. W amortyzatorze wycenianym katalogowo na 6 k zł, to wstyd wstawiać takie coś. Wracając do podsumowania , posiada trzy tryby pracy , otwarty , pośredni, zamknięty. W damperze można wyczuć tryb pośredni, zawieszenie jest bardziej usztywnione, mniej pompuje. Odnośnie amortyzatora, to ciężko wyczuć środkowy tryb. Z wymiany jestem bardzo zadowolony (manetka od dropera, też zdecydowanie lepiej chodzi) 1 Cytuj
Kamil1994 Napisano 21 Września 2021 Napisano 21 Września 2021 Czyli zastosowałeś manetkę 3 pos do amortyzatora który ma 2 pos blokadę i wszystko ładnie go blokuję? Złamałem druga ta sh*towa manetkę orginalna foxa i nie wydam kolejnych 300zl żeby pochodziło to 3 miesiące. Cytuj
mareckiabc Napisano 27 Stycznia 2024 Napisano 27 Stycznia 2024 @vpablov hej mógłbym dopytać nt tej manetki? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi