maciej.karas Napisano 5 Maja 2021 Udostępnij Napisano 5 Maja 2021 Cześć Mam piasty Novatec D791SB i D792SB pod tarcze thru axle i szybkozamykacz. Zmieniam sobie ramę w rowerze szosowym ale chcę zostawić koła. Rama będzie pod sztywną oś 142x12 i 100x12. Ktoś pomoże jak to przerobić? Szukam w internecie i na forum ale nie jestem pewien czy robię to dobrze. Będę wdzięczny za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lokill Napisano 5 Maja 2021 Udostępnij Napisano 5 Maja 2021 Trochę tam zamieszałeś ale domyślam się że obie piasty są pod QR. Wersja TA (100x12 i 142x12) od QR różni się tylko kapslami. Wymień i po sprawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej.karas Napisano 5 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2021 tak, obie teraz są pod QR. Czyli kwestia wymiany kapsli oraz oczywiście samej ośki? Czy osie są już uniwersalne? Czyli jak kupię 100x12 i 142x12 to będzie pasować? Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba79 Napisano 5 Maja 2021 Udostępnij Napisano 5 Maja 2021 Oś musi pasować do ramy (gwint), więc zwykle dostajesz ją w komplecie z ramą, a nie z kołami, tak że chyba nie musisz się o to martwić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej.karas Napisano 31 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2021 dobra. Chyba już rozumiem. Czy ktoś mi tylko może jeszcze powiedzieć jak wymienić te kapsle? Bije się z tym od jakiegoś czasu a nie chce rozwalić. Co więcej, czy te kapsle z linku będą pasować? to o to chodzi? Tam jest napisane, że one są do osi tylnej, do przedniej też podejdą czy mam szukać innych, których nie znajduje? Dzieki i sorry ale jestem kompletnie zielony w temacie... https://allegro.pl/oferta/dt-swiss-koncowki-piasty-tylnej-142-12-x12-7767490704?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_UZSD_pla_sport_turystyka_rowery_akcesoria_sport_bicycles&ev_adgr=Rowery&gclid=Cj0KCQjwktKFBhCkARIsAJeDT0g4MzsiK9XJW9IOK1hO52ZkkmAcJKDAxYBIYiVax2nRgq1GJrGqejIaAhMaEALw_wcB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.