Skocz do zawartości

[dakar] 2007

QWEY564

Rekomendowane odpowiedzi

• 11 miesięcy temu...
Napisano

Jak wiadomo rozpoczyna się kolejna edycja rajdu Dakar ! ;)

I juz na samym początku :blink:

http://sport.wp.pl/kat,6371,wid,9533834,wi...mp;ticaid=151e6

Trzymam kciuki za Polskich zawodników , z edycji na edycje jest ich coraz wiecej :P

Ale w szczególności licze na Hołka,Dąbrowskiego i Czachora !

P.S

Można zmienic date w temacie :P

P.S 2

Nie wiedziałem ze cała impreza odwołana... ;)

Wiec sorry za posta...

Napisano

.."planach zorganizowania zamachów na uczestników rajdu i na ekipy serwisowe.", ale ludzie są z######ani na ryj, sorry ale normalnie sie gotuje jak czytam takie rzeczy :blink:

Napisano

Wierząc temu co mówił Hołowczyc to nie dziwie się organizatorowi że dmucha na zimne. Wtedy straty były by o wiele większe.

W sumie na TdF kiedyś ETA się odgrażała zamachami, ale nic z tego nie wyszło.

Napisano

chyba dochodzi powoli koniec rajdu dakar... przecież rajd był też wyzwaniem między innymi z powodu trudów i niebezpieczeństw na trasie...

może za 2-3 lata rajd odbędzie się znowu ale zapewne zmieni się organizator(prawie pewne) no i charakter rajdu... myślę że jak by w Rosji zrobili imprezę z podobnym rozmachem etc... no to konkurencja dla pustynnego Dakaru była by spora...

jakiś TransSyberian czy coś w tym guście...

Afryka nie jest najbezpieczniejszym miejscem, zwłaszcza teraz... a dodatkowe zaostrzanie przepisów(np ostatnio wprowadzone ograniczenia V-max) tylko moim zdaniem odbierają "smaczek" takim wyścigom... to się robi zbyt komercjalne(o ile może być jeszcze bardziej)... i coraz bezpieczniejsze... a pieniążki uciekają. :/

pozdrA6

Napisano

Dokładnie tak to wygląda niestety. Transsyberia jest świetną imprezą, i jak dla mnie ciekawszą nić Dakar. Jazda z Moskwy do stolicy Mongolii to spore wyzwanie. Szkoda tylko, że jest to głównie reklamówka Porsche (modyfikowane Cayenne sporo potrafi). Innych samochodów jak na lekarstwo, ale może za kilka lat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...