BasiaBJK Napisano 4 Maja 2021 Udostępnij Napisano 4 Maja 2021 Dzień dobry, w zeszłym roku kupiłam buty, które okazały się za ciasne w przedniej części. Są z masywnego tworzywa. Czy jest jakiś sposób, żeby je rozepchać? Szewc nie podjął się tego. Ciasne są w zaznaczonych miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Maja 2021 Udostępnij Napisano 4 Maja 2021 Próbowałaś wyjąć wkładkę? Marna szansa że to rozepchasz. To jest skorupa z tworzywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BasiaBJK Napisano 4 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2021 Tak, próbowałam. Będę więc chyba musiała dać na allegro, może ktoś kupi. Poszukam miękkich, ale przez net trudno, a w moim miasteczku slaby wybór butów w sklepach rowerowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Maja 2021 Udostępnij Napisano 4 Maja 2021 Miękkie buty do SPD to kiepski pomysł. Raz że stracisz nieco przekazywanej energii, a dwa że może Cie boleć stopa od opierania się o pedał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BasiaBJK Napisano 4 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2021 (edytowane) Chodzi mi o miękką górę, nie podeszwę. Edytowane 4 Maja 2021 przez sznib Nie cytujemy posta poprzedzającego w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lextalionis Napisano 4 Maja 2021 Udostępnij Napisano 4 Maja 2021 Spróbować rozepchnąć można ale jak to się zachowa trudno powiedzieć. Ja tak robiłem w swoich łyżwach, tylko cały but jest z włókna węglowego więc się łatwiej poddaje. Nagrzać i specjalnym przyrządem wypchnąć odpowiednie miejsca. Czy takie rozwiązanie zda egzamin ciężko stwierdzić więc polecam tylko jeżeli bardzo lubisz te buty i nie chcesz ich sprzedawać. Inaczej lepiej poszukać butów innego producenta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 4 Maja 2021 Udostępnij Napisano 4 Maja 2021 Być może zrobi to zakład bootfiterski np. Ski Fanatic na Ursynowie w Warszawie - zajmują się dopasowywaniem butów narciarskich i do rolek. Frezują, wyklejają, wygrzewają itd. Cuda robią. Ale moim zdaniem gra ryzykowna i kosztowna, jeśli możesz zwrócić to zwróć i spróbuj innego modelu (pewnie innej firmy). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lextalionis Napisano 4 Maja 2021 Udostępnij Napisano 4 Maja 2021 Kosztowna być nie musi. W sklepach wrotkarskich czy hokejowych (ja robiłem w Sport Rebel ale np Zico Racing w Poznaniu też to robi) taka usługa nie powinna kosztować więcej niż 100zl. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waw102 Napisano 13 Maja 2021 Udostępnij Napisano 13 Maja 2021 Spróbuj tym, u mnie pomogło "Prawidła do rozciągania butów ". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi