mateuszsokolowski Napisano 3 Maja 2021 Udostępnij Napisano 3 Maja 2021 (edytowane) Witam chcę wymienić przednią tarczę hamulcową z obecnej 160mm firmy Tektro na 180mm. Kupić tarcze tej samej firmy np.: https://tinyurl.com/hucb6mvd + taki adapter: https://tinyurl.com/5bcy6dcz czy polecacie jakieś inne rozwiązanie w podobnej lub trochę większej cenie? Edytowane 3 Maja 2021 przez mateuszsokolowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 3 Maja 2021 Udostępnij Napisano 3 Maja 2021 Po pierwsze to sprawdź czy producent amortyzatora, którego posiadasz zaleca użycie tarczy 180 mm. Jak tak to wtedy dopiero kupuj tarcze i adapter. Ze swojej strony mogę polecić Tobie tarczę Shimano SLX SM-RT66. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 3 Maja 2021 Udostępnij Napisano 3 Maja 2021 53 minuty temu, mateuszsokolowski napisał: czy polecacie jakieś inne rozwiązanie w podobnej lub trochę większej cenie? @siemalysy zobacz ile kosztują 66 a ile te co wskazał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 4 Maja 2021 Udostępnij Napisano 4 Maja 2021 @Q_u rzeczywiście te z linka kosztuję bardzo dużo mniej. W każdym razie poleciłem "na ślepo" coś co warto założyć nie wchodząc w link. Zasadnicze pytanie czy jest sens przechodzenia na tarcze 180 mm. Ale to już musi pytający sam ocenić. Skoro pyta, to chyba tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 4 Maja 2021 Udostępnij Napisano 4 Maja 2021 @siemalysy w 100% zgoda, wymiana byle czego na byle co większe nic nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateuszsokolowski Napisano 4 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2021 czyli nie będzie różnicy w sile hamowania? Rozmiar koła 29 więc wydaje mi się, że 160mm to trochę mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 4 Maja 2021 Udostępnij Napisano 4 Maja 2021 Jakaś tam będzie. Zmień klocki na dobre to odczujesz różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateuszsokolowski Napisano 4 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2021 W dniu 3.05.2021 o 20:28, siemalysy napisał: Po pierwsze to sprawdź czy producent amortyzatora, którego posiadasz zaleca użycie tarczy 180 mm nie mogę znaleźć takiego info, jakie by miały być przeciwskazania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi