pavel9 Napisano 3 Maja 2021 Udostępnij Napisano 3 Maja 2021 hej planuje zakupic silnik żeby wpomagał mnie w codziennych dojazdach do pracy ale chciałbym cos co bedzie w miare łagodne dla Apfine 11. dodatkowym problemem może być zamotowanie tego silnika bo jest tam naciaganie łańcucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 3 Maja 2021 Udostępnij Napisano 3 Maja 2021 Jak ma oszczędzać napęd, to silnik w przednim kole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 3 Maja 2021 Udostępnij Napisano 3 Maja 2021 (edytowane) Też myślę że do miasta silnik w przedniej piaście będzie wystarczający . Nie będziesz ingerował w istniejący napęd , a jeśli złożysz drugie koło z silnikiem to będziesz mógł w miarę szybko zmieniać konfigurację roweru z e na nie e i z powrotem . Kiedyś zastanawiałem się nad elektryfikacją mieszczucha i znalazłem coś takiego - https://zibibike.pl/69-naped-na-przednie-kolo-czujnik-pas-najlepsza-cena.html Nie wiem czy to najlepszy silnik i najlepsza oferta , to przykład . Edytowane 3 Maja 2021 przez WaGiant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavel9 Napisano 3 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2021 Dzieki! Nie zastanawiałem sie nad silnikiem w przednim kole ale poczytam. Myślałem o TSDZ2 bo podobno może być łagodniejszy niz BBS02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavel9 Napisano 4 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2021 Mam jeszcze pytanie czy ktoś montował np bbs02 w supporcie z mimośrodem + napinacz łańcucha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi