Gość Napisano 1 Maja 2021 Udostępnij Napisano 1 Maja 2021 Hej ☺️ Chciałem zrobić serwis Reverba A2, a tu niespodzianka w postaci zaokrąglonej śruby/końcówki przewodu 7mm. Jak to najlepiej odkręcić bez uszkodzenia czegokolwiek (poza samą końcówką, która jest już oczywiście spisana na straty i będzie wymieniona na nową)? Wiem, że istnieją specjalne klucze płaskie do obrobionych śrub, ale nie umiem żadnego namierzyć w sieci. Ktoś miał podobny problem? Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki co do metod i narzędzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Maja 2021 Udostępnij Napisano 2 Maja 2021 A to z napisem Reverb da się najpierw odkręcić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Maja 2021 Udostępnij Napisano 2 Maja 2021 Na pewno, tylko nie znalazłem jeszcze odpowiedniego klucza. Ale to chyba to jedyne sensowne rozwiązanie. W końcu pewnie i tak wymieniając końcówkę trzeba będzie przelać na nowo, odpowietrzyć przewód, a obie części nowe będą w zestawie, który zamówiłem, więc byle je jakoś dało się wyjąć, nie uszkadzając gwintu w sztycy i górnej lagi. Miejsce jest dość problematyczne, bo tuż przy ladze, którą łatwo uszkodzić ślizgającym się kluczem, dlatego wolałem się z tym nie szarpać. Może po rozłączeniu tych elementów złapię obrobioną końcówkę czymś od dołu i uda się to ruszyć. Wygląda na to, że ktoś użył za dużej siły przy dokręcaniu albo kiepskiej jakości klucza, bo ta śruba jest mocno zaokrąglona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adas651 Napisano 22 Maja 2021 Udostępnij Napisano 22 Maja 2021 knipexem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2022 Knipexa akurat nie mam, ale kupiłem trochę lepszy klucz (Unior 7mm) i poradził sobie z tym bez problemu. Klucze, których używałem wcześniej musiały być naprawdę podłej jakości, niedopasowane, wyrabiały się i pogarszały tylko sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi